Foto: EPA-EFE/EDWARD BOONE

Smrt Emilijana Sale, argentinskog fudbalera koji je poginuo u padu aviona kojim je iz Francuske trebalo da ode u Kardif, dobila je sudski epilog, i to u vidu u najmanju ruku blage kazne.

Čovek po imenu Dejvid Henderson, koji je proglašen krivim 28. oktobra, osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 18 meseci zbog organizovanja leta u kom su život izgubile dve osobe.

PROČITAJTE JOŠ...

Tog 21. januara Sala je trebalo da iz Francuske ode put Velike Britanije i potpiše ugovor sa Kardifom. No, u tom trenutku još uvek fudbaler Nanta je odlučio, nakon konsultacija sa menadžerom, da iznajmi privatni avion kako bi što pre, bez čekanja na aerodromu, stigao u Vels i prošao lekarske preglede.

Unajmljena je agencija na čijem čelu se nalazio 67-godišnji Henderson, a koji je organizovao let avionom kojim je upravljao Dejvid Ibotson.

Avion se srušio prilikom preletanja Lamanša. Pretragom su pronađeni ostaci letelice Pajper Malibu, da bi početkom februara izvučeno i telo tragično nastradalog Argentinca, koji je identifikovan na osnovu zuba.

Istraga je pokazala da Ibotson nije imao dozvolu za pilotiranje, kao i da vremenski uslovi za let nisu bili odgovarajući.

Bonus video: Poništen gol Irske protiv Portugala

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram