Svetsko prvenstvo, trofej; Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Još uvek ne znamo ko će se sve takmičiti na Svetskom prvenstvu, ali bi listi onih koji neće neočekivano moglo da se pridruži još jedno ime.

Ostalo je da mesta obezbede još jedna evropska selekcija i dve države nakon interkontinetalnih kvalifikacija, ali i pre toga bi moglo da bude precrtano ime Ekvadora.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbalski savez Čilea zahtevao je istragu FIFA zbog nastupa Bajrona Kastilja za ovu selekciju jer tvrde da desni bek nije rođen u Ekvadoru, već u Kolumbiji.

To nije jedini problem sa njegovim izvodom iz matične knjige rođenih jer čak tvrde da nije rođen 1998, već tri godine ranije.

„Prema dostupnim informacijama i dokumentima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini“, stoji u saopštenju FS Čilea.

Čileanci su se odlučili na ovaj potez jer su kvalifikacije završili na sedmom mestu, dok su petoplasirani i šestoplasirani išli u kvalifikacije.

Kastiljo je do sada upisao osam nastupa za Ekvador, koji je kao četvrti završio kvalifikacije u Južnoj Americi.

Trebalo je da se takmiče u grupi A na Mundijalu sa Katarom, Senegalom i Holandijom, ali ostaje da se vidi da li će to i biti slučaj.

BONUS VIDEO Dušan Tadić o odlasku Baneta Ivanovića, reprezentaciji…

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar