Duško Tošić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Duško Tošić, fudbaler Gvangžua Rič end Fors, otkrio je za turske medije da je jedva pobegao iz Kine, zemlje u kojoj je buknuo ozloglašeni koronavirus.

Na terenu je Duško Tošić poznat kao beskompromisni borac, a van njega kao pristupačan i iskren čovek. Tako je stameni štoper za turski Fanatik doslovce objasnio šta se dešavalo pre nego što se iz daleke Azije vratio u Srbiju, kada je svet bio pogođen virusom Covid-19.

PROČITAJTE JOŠ

„Pokušali smo da budemo maksimalno oprezni čim smo saznali za koronavirus. Nakon jednog treninga prišao nam je trener i poručio da čim završimo odmah odemo kući, spakujemo se i bežimo na aerodrom bez zadržavanja. Već tada su letovi iz Kine počeli masovno da se otkazuju. Nekako sam uspeo da se ukrcam na poslednji avion“, izjavio je nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i Bešiktaša.

Tošić se u pomenutom razgovoru prisetio upečatljivog prilaska kineskom aerodromu.

„Verujte, ono što sam tada video bilo je neverovatno. Izgledalo je kao da je kraj sveta. Nisam se uplašio, nisam osećao strah. Navijači Bešiktaša dali su mi nadimak Tenk, a tenk se ne boji ničega. Ostao sam smiren“, rekao je Duško.

Tošić je iz Kine leteo do Istanbula, nakon čega je usledio povratak u rodnu Srbiju.

Kao i većini fudbalera iz Evrope i Južne Amerike, koji nastupaju u kineskoj ligi, poput Hulka, Arnautovića, Pelea, Taliske, Tošiću je zabranjen povratak u Kinu dok ne prođe pandemija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram