Aleksander Čeferin UEFA
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, izjavio je da trenutno prvoplasirani timovi u domaćim prvenstvima neće biti proglašeni za šampiona ukoliko takmičenja budu prekinuta.

UEFA je sve odluke donela u utorak na konferenciji, na kojoj je odlučeno da se pomeri Evropsko prvenstvo za 2021. godinu.

PROČITAJTE JOŠ

Osim toga, odlučeno je da sva domaća prvenstva budu završena do 30. juna i ukoliko to ne bude bio slučaj, prvenstva će jednostavno biti poništena.

To bi najviše oštetilo Liverpul, koji devet kola pre kraja Premijer lige, beži drugoplasiranom Mančester sitiju čak 25 bodova. „Redsi“ titulu prvaka Premijer lige čekaju punih 30 godina, još od 1990.

„Video sam lažne vesti o tome da je UEFA savetovala da se prvenstva sada prekinu i titula dodeli vodećem timu. Moram da vam kažem da to nije istina. Cilj nam je da se lige završe i ništa slično nismo nikome preporučili“, rekao je prvi čovek UEFA.

Aleksander Čeferin je zatim poručio:

„Ne mogu da vam garantujem da će prvenstva biti završena do 30. juna, iako je to naša želja. Ne bi bilo fer da poredak koji je sad bude i zvaničan na kraju“, zaključio je prvi čovek UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram