Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Srpski napadač Dušan Vlahović zauzeo je 57. mesto među 100 najboljih fudbalera 2021. godine, po izboru uglednog britanskog lista "Gardijan".

Pomenuti britanski medij tradicionalno svake godine objavljuje listu 100 najboljih fudbalera sveta, a svoja mesta su potpuno opravdano zaslužili Vlahović i Tadić, koji je prethodno zauzeo 89. poziciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlahović će u sredu imati od 18 sati i 30 minuta imati priliku da obori rekord Kristijana Ronalda po golovima u Seriji A u kalendarskoj godini – 33 je imao Ronaldo prošle godine, a Dušan ove.

Fjorentina igra utakmicu protiv Verone u gostima, a „Viola“ je trenutno sedma na tabeli sa istim brojem bodova kao i Roma, koja je na šestoj poziciji.

„Srpski napadač je hit ove zime i otkad je došpao na stadion ‘Artemio Franki’ 2018. godine praktično nije prestao da daje golove. Deluje da ima sve, a trenutno je u neverovatnoj formi i lider je liste strelaca Serije A. Izgleda da je pred Violom nemoguć zadatak da ga zadrži u svojim redovima. Vlahović je ‘blagosloven’ visinom i brzinom, a procenjuje se da će obeštećenje koje će Fiornetina dobiti za njega iznositi oko 82 miliona evra“, istakao je Gardijanov novinar Nik Ejms.

Vlahović je ove sezone ubedljivo najbolji strelac Serije A sa 16 golova, a uz to ima i dve asistencije.

Jedno mesto iznad Srbina na listi zauzeo je Zlatan Ibrahimović, dok su bolji od njih David Alaba, Memfis Depaj, Kai Haverc, Bernardo Silva, Virdžil van Dajk…

Do sada je izašla lista od 41. do 100. mesta, a narednim dana će ona biti dopunjena sa 40 najboljih fudbalera ove godine.

BONUS VIDEO: Ovakvu partiju fudbala niste u životu videli

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar