Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Srpski napadač drugu utakmicu zaredom nije postigao gol

Trener Juventusa Masimilijano Alegri pričao je o pobedi svog tima nad Sasuolom, ali je pomenuo i srpskog napadača Dušana Vlahovića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stara dama“ je u ponedeljak savladala Sasuolo sa 2:1 golom Moisa Keana dva minuta pred kraj utakmice.

„Ostvarili smo važnu i tešku pobedu protiv Sasuola koji je odigrao odličnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo bili slabi, ušli smo nonšalantno, ali smo u nastavku bili znatno bolji. Bio sam ljut zbog načina na koji smo izgubili neke lopte u završnici. Morali smo da budemo bolji u defanzivi, to je ono što mladi igrači moraju da razumeju“, rekao je Alegri i nastavio:

„Pola minuta pre kraja utakmice morate da jurite, napadate, a ne da stojite iza lopte. Ova pobeda nam je bila važna jer smo njom napravili dobar iskorak ka cilju,a to je da zadržimo četvrto mesto. Takođe, prišli smo Napoliju na samo bod. Četiri kola smo udaljeni od kraja sezone i moramo da pobeđujemo. Ništa drugo se ne računa. Ljudi moraju da razumeju trenutak kroz koji prolazimo. Ne možemo da pokušavamo nešto što trenutno nije u našoj moći, moramo da se fokusiramo na ono što možemo da ostvarimo“.

Vlahović je dobio šansu sa klupe, ali je bio neprimetan za 35 minuta koliko je proveo u igri.

„Dušan je mlad, ima malo iskustva, a postavio je pred sebe visoke ciljeve. Mnogo razgovaram sa njim, mora da ostane smiren i da pronađe balans, a to će učiniti kroz utakmice i sazrevanje. Zbog prevelike želje nekada mu se desi da promaši loptu. Sve kroz šta prolazi je normalno za dečka od 22 godine“, zaključio je Alegri.

Juventus je četiri kola pred kraj na putu da osigura mesto u Ligi šampiona, pošto ima prednost od osam bodova u odnosu na petoplasiranu Romu.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar