Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Čuveni štoper reći će zbogom na stadionu na kojem je postao prvak Evrope sa Italijom.

Đorđo Kjelini, kapiten fudblaske reprezentacije Italije, poslednju utakmicu za nacionalni tim odigraće 1. juna na Vembliju, u kojoj će se sastati Italija i Argentina, prvak Evrope odnosno Južne Amerike.

UEFA i KONMEBOL postigli su dogovor 15. decembra 2021. godine, u kome su oživeli utakmicu u kojoj će se od sada šampioni Evrope i Južne Amerike boriti za trofej. Utakmica će biti na Vembliju, stadionu gde je pre godinu dana 37-godišnji Kjelini podigao trofej evropskog prvaka.

Italijanski štoper je planirao da se povuče iz reprezentacije nakon Mudijala, ali je Severna Makedonija pokvarila taj plan. Za „azure“ je odigrao 116 utakmica i postigao osam golova.

„Oprostiću se od reprezentacije na Vembliju, mestu na kome sam doživeo vrhunac karijere osvajanjem Evropskog prvenstva. Želio bih da se od ‘azura’ oprostim sa lepom uspomenom“, izjavio je Kjelini.

Na kraju sezone ističe mu ugovor sa Juventusom i sve je jasnije da nove saradnje neće biti. Kako prenosi italijanski novinar specijalizovan za transfere, Fabricio Romano, Kjelini je veoma blizu toga da karijeru nastavi u MLS.

BONUS VIDEO Čudo u Palermu, Severna Makedonija ostavila Italiju bez Svetskog prvenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar