Foto: Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Dušan Vlahović nastavlja da dominira u dresu Fjorentine, a njegovu klasu je osetio i Napoli u Kupu Italije. U okviru meča osmine finala, Vlahović je u velikom stilu doveo svoj tim u vođstvo. Dalje prošao i Milan.

PROČITAJTE JOŠ

Igrao se 42. minut utakmice kada je Fjorentina krenula u napad. Akcija je dugo trajala, a onda je Saponara sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor ka Vlahoviću.

Srbin je maestralnim prijemom izbacio čuvara i jednim potezom sebe doveo u stopostotnu šansu koju je odmah pretvorio u gol.

Domaći su izjednačili samo dva minuta kasnije, a u nadoknadi prvog dela je Fjorentina ostala sa igračem manje zbog isključenja Dragovskog.

Sve ovo bio je tek uvod u opšte ludilo koje će uslediti u nastavku utakmice. Napoli je u samoj završnici ostao bez dvojice fudbalera, pošto su isključeni Lozano u 84. i Ruiz nakon drugog žutog kartona u trećem minutu sudijske nadoknade. Ipak, dva minuta kasnije Petanja je pogodio mrežu „viole“ i doneo 2:2, pa je meč ušao u produžetak.

Uzbuđenja nije bilo sve do sudijske nadoknade prvog produžetka, kada je Venuti pogodio gol Napolitanaca, nadovezao se Pjatek u 108. minutu, da bi Maleh minut pre kraja dodatnih 30 minuta pogodio za konačnih 5:2.

Prolaz dalje obezbedio je i Milan, koji je nakon preokreta savladao Đenou sa 3:1. Golove su postigli Ostigard za goste u 17. minutu, a Olivije Žiru u 74, Rafael Leao u 12. minutu prvog, te Aleksis Salemekers u 7. minutu drugog produžetka.

BONUS VIDEO Najbolji golovi svakog tima Bundeslige u prvom delu dezone 2021-2022 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar