Foto: REUTERS/Marko Djurica

Srpski fudbaler Dušan Tadić kaže da su "orlovi" favorit u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

U Frankfurtu je u nedelju u podne održan žreb, Srbija je birana iz drugog šešira i dobila je gotovo idealnu grupu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sigurno da je interesantna grupa, za naše podneblje veoma atraktivna. Poznajemo dobro sve selekcije. Igrali smo relativno skoro protiv Mađarske, Crne Gore i Litvanije. Sve tri selekcije zaslužuju respekt i poštovanje kao i selekcija Bugarske, gde je selektor Mladen Krstajić, sa kojim smo radili u reprezentaciji Srbije“, rekao je Tadić za zvanični sajt FSS.

Mađarska je došla kao rival iz najjačeg, prvog šešira, iz trećeg je tu Crna Gora, iz četvrtog Bugarska, a iz petog Litvanija.

„Sigurni da smo favoriti, kako za plasman na Evro, tako i za prvo mesto u grupi. Ipak, pre svega, pred nama su Katar i Svetsko prvenstvo, tako da su sve naše misli i ambicije fokusirane ka tome, a posle toga biće vremena za priču o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, dodao je Tadić.

„Orlovi“ u prethodnih godinu i po igraju veoma dobar takmičarski fudbal, plasirali su se na Mundijal u Kataru sa prvog mesta, ali je Evropsko prvenstvo veća boljka.

Na kontinentalnu smotru reprezentacija, Srbija nije otišla još od 2000. godine kada je takmičenje završila u prvom meču nokaut faze porazom od Holandije.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić o kritikama holandske javnosti o lošoj formi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar