foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ipak je u prvom planu bila utakmica sa Norveškom...

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić bio je na konferenciji za medije povodom predstojećeg duela protiv Norveške u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Tadić je najpre upitan u Erlingu Holanu, od koga preti najveća opasnost iz protivničkog tabora.

„Nisam iznenađen ovakvim igrama Erlinga Holana. On je sjajan fudbaler koji igra u sjajnom timu i tako nešto se i moglo očekivati. Naravno, veliki je uspeh postići ovoliko golova, ali kada imate onakve saigrače i onakvog trenera, tako nešto je i očekivano“, rekao je Tadić.

Svestan je da ekipa mora da zaustavi i ostale fudbalere Norveške ukoliko želi pobedu.

„On je jedan od najboljih napadača. Biće veoma teško zaustaviti ga. Ako tako nešto želimo, moramo igrati kao tim. Naravno, moramo zaustaviti i ostale fudbalere Norveške, koji su takođe veoma kvalitetni“.

Upitan je fudbaler Ajaksa i o odluci da se ne solidariše sa ostalim reprezentacijama i ne nosi kapitensku traku u duginim bojama, koja je simbol borbe protiv diskriminacije LGBT zajednice, ali se PR reprezentacije, Milan Vuković, ubacio i rekao kako to nije tema ove konferencije.

Kapiten Srbije ističe da će Srbija igrati napadački fudbal.

„Meč će biti jako zanimljiv. Oba tima imaju svoje prednosti, ali mi smo ti koji želimo da budemo dominantni, da igramo našu igru i držimo sve u svojim rukama. Naš selektor uvek teži ka tome da njegova ekipa bude dominantna, a verujem da će i sutra biti tako“.

Holan i Martin Edegor će biti glavna pretnja po „orlove“.

„Naravno, Norveška ima velike kvalitete. Pre svega mislim na Halanda i Edegora. Odlično su se branili i bili su kompaktni. Teško smo ulazili u šanse. Imali smo ih, ali ih nismo iskoristili. Bilo nam je teško kad smo primili gol, pošto smo zaslužili više u toj utakmici. Očekujem da će sutra biti drugačije i osvojiti sva tri boda“.

Upitan je i da uporedi Mitrovića i Holana.

„Oba napadača su sjajna, ali se nadam da će naš sutra imati više uspeha“.

Srbija je u Beogradu poražena od Norveške sa 1:0, te će je u Oslu pobeda odvesti u A diviziju Lige nacija, kao i u drugi šešir kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Dušan Tadić pred dvomeč sa Norveškom i Švedskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar