Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Stigla ih je ruka pravde

Dvojica razbojnika su prošle godine imali plan da u Holandiji opljačkaju srpskog fudbalera Dušana Tadića, ali im ta ideja nije prošla baš najbolje, pa su sada osuđeni na zatvorske kazne.

Muškarac koji je fizički napao Tadića Muhamed F. (20) dobio je godinu dana zatvora, dok je njegov saučesnik i brat, Muhamed El K. (27) dobio upola blažu kaznu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva napadača su Tadiću prišla kada je parkirao automobil, a na glavi su imali kacige i prethodno su ga pratili na motoru, veorvatno želeći da mu ukradu sat.

Tadić je uspeo da pobegne na kratko, ali ga je jedan od lopova stigao i uhvatio za vrat. Posle kraće borbe, srpski fudbaler je uspeo da se izvuče, a nije imao teške telesne povrede.

Amsterdamska policija je identifikovala razbojnike, a veliku pomoć pružile su bezbedonosne kamere na obližnjim lokalima.

Oba napadača su uhapšena i protiv njih je tada podneta krivična prijava za pokušaj pljačke. Sud im je u sredu izrekao zatvorske kazne za to delo. Tokom sudskog procesa otkriveno je i da su napadači postavili GPS uređaj na Tadićeva kola, što ukazuje da su detaljno planirali kako da ga opljačkaju.

Naravno, pljačkaši nisu odmah priznali krivicu, pa je sudski proces bio prolongiran, jer je jedan od braće tvrdio da on nije bio osoba sa kacigom, kao i da DNK otisci nisu njegovi.

Tadić je u trenutku pljačke bio igrač Ajaksa, a sada je član Fenerbahčea.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar