Dušan Basta derbi Zvezda Partizan
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Dušan Basta, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde prisetio se 2008. godine kada su crveno-beli odigrali jedini večiti derbi bez publike na Marakani.

Bio je to 132. okršaj najvećih rivala u srpskom fudbalu, a Zvezda je pobedila sa 4:1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Padala je kiša i vreme je bilo baš loše. Uslovi za igru nisu bili najsjaniji. Partizan je poveo u ranoj fazi meča, a onda smo mi dobrom igrom uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist. Jedna veoma lepa uspomena. Bila je čudna atmosfera, jer se igralo bez publike. Derbi bez navijača je baš čudan, nije nam bilo komforno. Ovaj put se takođe igra pred praznim tribinama, ali da se ponovi uspeh iz 132. večitog derbija i biću zadovoljan“, rekao je Basta za klupski sajt Zvezde.

Bek koji je tokom karijere igrao i za Udineze, Leče i Lacio podseća da je derbi sa Partizanom, osim što je najveća utakmica, jednako velika i odgovornost.

„Velika odgovornost je igrati derbi utakmicu, to je najbitniji, najgledaniji i najznačajni meč u našoj zemlji, a sve to diže taj duel na veći nivo. Zvezda dobro igra ove sezone, što je pokazala u mnogo navrata. Protiv Milana smo odigrali odlično, a večiti derbi je skoro uvek neizvestan, ali se nadam da ćemo izaći iz ove utakmice kao pobednici“, dodao je Basta.

Podsećamo, 164. večiti derbi igra se u sredu na stadionu „Rajko Mitić“, domaćin su crveno-beli i svako ima svoju računicu pred taj okršaj.

Ukoliko Zvezda pobedi, odlazi na 12 bodova Partizanu i verovatno se rešava pitanje osvajača titule, a ukoliko pobedi Partizan, prilazi klubu iz Ljutice Bogdana na šest bodova i šampionska trka ostaje aktivna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar