Igor Duljaj i Barak Bahar Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj kaže da neke fudbalere neće tako lako moći da sačuva u ekipi.

Mateus Saldanja je jedan iz reda takvih, tim pre što je pre tri dana dao gol u derbiju protiv Crvene zvezde za pobedu 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Dao je 14 pogodaka u Superligi i nametnuo se kao jedan od najboljih napadača u domaćem fudbalu, pa na pitanje kako da ostane, Duljaj odgovara…

„Veoma teško! Ponude koje će da dođu teško se odbijaju, ali uvek ima neka rezerva, plan B ili plan C, da već imamo igrača sličnog profila“, rekao je Duljaj za Sportski žurnal.

Saldanja je privukao pažnju, ali je isti slučaj i sa Kristijanom Belićem.

„Postoji interesovanje za njega. Ne mogu da kažem da li ima ponudu. On je jedan od igrača uz Saldanju i Nedeljkovića, koji je zapisan u tefteru Darija Srne“, kaže Duljaj.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Upravo je od Srne tražio pomoć i ističe da se nije uzdao u „one koji sede po kancelarijama i gledaju igrače po Jutjubu“.

„Tražio sam pomoć od Darija Srne, sportskog direktora Šahtjora, dajte mi imena sa šireg spiska koji nisu prošli da ih proverim i na taj način smo uspeli da dođemo do Ksandera Severine, Mateusa Saldanje i Frenka Kanutea. Golman nije bio moja nadležnost i mnogo mi je drago što je klub uspeo da dovede Aleksandra Jovanovića. Fenomenalan čuvar mreže i osoba, pravi profesionalac i lider. Aranđela Stojkovića sam ja želeo, ima kvalitet koji nam je neophodan“, otkriva Duljaj i napominje da već ima na umu igrače koje bi da dovede u januaru.

„Trebaće nam bonus u odbrani. Ne želimo da razmišljamo da nešto može da se desi sa Ilićem. Voleo bih da imamo još dva krila i zadnjeg veznog. Pre svega da bismo u poslednjih 25-30 minuta mogli da održimo ritam i nivo igre“.

Duljaj smatra da iz Evrope treba da se „prepišu“ neke stvari jer srpski fudbal joj još nije dorastao. O tome govore i rezultati naših klubova u evropskim takmičenjima.

„Radujem se svakom uspehu srpskog kluba. Ali, moram da budem iskren. Evropa je daleko ispred nas. Neko je izračunao da Crvena zvezda vredi 72 miliona evra, a Šahtjor je prodao Mudrika za 100 miliona, to mu je jedan igrač. Da li imamo uslove da budemo učesnici Lige šampiona? Moramo da budemo realni, Zvezda plaća pojačanje pet miliona i mi ćemo jednog dana, ako Bog da, ali u Evropi za taj novac dovode igrače od 16 godina… Potreban nam je sistem, ne želim da neko pomisli da ja hoću da vodim politiku kluba… Na zapadu je već sve izmišljeno, samo bi trebalo da prepišemo neke stvari“, rekao je Duljaj.

BONUS VIDEO: Ništa nije bilo sporno, vodeći gol Bešiktaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare