Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Srpski fudbaler Luka Jović igra u poslednje vreme kao preporođen i to je prepoznala italijanska štampa.

Gazeta delo Sport mu je posvetila naslovnu stranu u subotu uz zjapeći naslov i novi nadimak „Đavolak“, kao i rečenicu da je spasao Milan u 90. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

I zaista, u petak uveče je spasao Milan poraza od Salernitane (2:2), samo 20 minuta nakon što je ušao u igru kao rezerva umesto Ismaela Benasera.

Milan je možda sve dalje od titule koju je osvojio 2022. godine, ali je Luka u poslednje tri od četiri utakmice davao gol.

Kad god bi ga Stefano Pioli uveo u igru u decembru, našao bi se na listi strelaca, s jednim izuzetkom. Niz dobre forme počeo je protiv Frozinonea kada je dao gol i asistirao u pobedi svog tima 3:1.

Nastavilo se to golom protiv Atalante u porazu Milana 3:2, zatim je „postio“ tokom 18 minuta igre protiv Njukasla, da bi meč sa Moncom presedeo na klupi.

A onda je u petak, dan pre 26. rođendana dobio šansu u 70. minutu i 20 minuta kasnije dao gol za 2:2 na asistenciju Olivijea Žirua.

Ne tako davno italijanska štampa ga je ocenjivala kao veliki promašaj Milana i selila ga je sa San Sira, ali se sada kad je Jović proradio taj narativ menja i po srpskog igrača bi valjalo da tako i ostane.

BONUS VIDEO: Gol Telesa protiv Etihada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare