Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Euforija oko plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo u Katar se ne stišava, a selektor Srbije Dragan Stojković Piksi osvruo se i na period koji nas čeka do početka takmičenja i mnogo vremena koje ima do tada.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja imam potpuno jasne ideje i ne treba mi mnogo vremena. Za mene u fudbalu nema tajni. Sa igračima imam odličan odnos i komunikaciju, imamo dobar tim sa pobedničkim mentalitetom i znamo da možemo da dobijemo koga god hoćemo. Mi možemo svakog da pobedimo“, puca od samopouzdanja Stojković.

Iako ga svi hvale i njemu pripisuju najveće zasluge za uspeh, Stojković smatra da su najzaslužniji igrači.

„Ništa ja specijalno nisam uradio. Na terenu ste videli šta sve mogu i šta su uradili igrači – kazao je Stojković. – Video sam u njima odavno potencijal i postali su jedna zdrava družina, a atmosfera u timu je takva da trener može samo da je poželi. Vrlo je sve jednostavno, slušali su i uradili sve što sam od njih tražio. Moraju da mi veruju jer ja njih ne lažem. Ja verujem u svoje instinkte i u ono što radim“, rekao je Piksi gostujući na televiziji K1.

On je tom prilikom i objasnio odakle to da ga igrači zovu „Mister“.

„To je internacionalni naziv, tako je zgodno. Mister ili „coach“. Ne mislim ništa posebno o tome. Pa neće valjda Piksi da me zovu? Kakav Piksi bre, pa nismo mi drugari, to ne bi bilo u redu. Nismo mi zajedno išli u školu“, rekao je Stojković.

BONUS VIDEO Piksi: Srbija ima pravo da slavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar