Dušan Vlahović Foto:REUTERS/Jennifer Lorenzini

Uveren je u kvalitete srpskog napadača.

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, uveren je da će Dušan Vlahović dati gol Interu u finalu Kupa (sreda, 21.00) i tako prekinuti post od tri meča bez pogotka. Ipak, za srpskog napadača ne brine ni najmanje.

PROČITAJTE JOŠ

„Niti sam zabrinut, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Samo što nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marseju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote vezane za Papena“, detaljan je Piksi u opširnom intervjuu „Tutosportu“.

Pojasnio je da će sigurno gledati derbi Juventusa i Intera.

„Sigurno ću gledati meč. Verujte mi: Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar“.

Foto: foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Očekuje se da Vlahović bude osnova na kojoj će se graditi nova „stara dama“.

„Alegrija često kritikuju, ali je jedan od najboljih trenera u Italiji. Jedini problem je da ljudi često zaboravljaju da, koliko god bio dobar, Vlahović ima samo 22 godine. Mlad je, doveden za 70.000.000 evra, centarfor je velikog kluba i samim tim na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega, međutim i ovako je Dušan već odradio ogroman posao. Veliki posao odrađuje za ekipu, a iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka, a ne momka koji je tek prešao granicu od 20 godina. Na kraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svih pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena“.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram