Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

"U Kataru je sve moguće", poručio je uvek optimistični selektor Srbije.

Dragan Stojković Piksi uveren je da će Dušan Vlahović dati gol Interu u finalu Kupa (sreda, 21.00) i tako prekinuti post od tri gola. Ipak, za srpskog napadača ne brine ni najmanje.

PROČITAJTE JOŠ

„Niti sam zabrinut, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Samo što nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marseju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote vezane za Papena“, detaljan je Piksi u opširnom intervjuu „Tutosportu“.

Pojasnio je da će sigurno gledati derbi Juventusa i Intera.

„Sigurno ću gledati meč. Verujte mi: Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar“.

Dušan Vlahović Foto:REUTERS/Jennifer Lorenzini

Očekuje se da Vlahović bude osnova na kojoj će se graditi nova „stara dama“.

„Alegrija često kritikuju, ali je jedan od najboljih trenera u Italiji. Jedini problem je da ljudi često zaboravljaju da, koliko god bio dobar, Vlahović ima samo 22 godine. Mlad je, doveden za 70.000.000 evra, centarfor je velikog kluba i samim tim na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega, međutim i ovako je Dušan već odradio ogroman posao. Veliki posao odrađuje za ekipu, a iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka, a ne momka koji je tek prešao granicu od 20 godina. Na kraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svih pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena“.

Piksi ne odustaje od ideje da Sergej Milinković-Savić zaigra u Juventusu.

„Bilo bi dobro da ga vidim u Juventusu, pre svega usled činjenica da je Vlahović već u Torinu. I meni bi bilo lakše, pratio bih samo jednu utakmicu kako bih ih video obojicu. Šalu na stranu, Sergej je stvarno savršen fudbaler za Alegrijev tim. Juventusu nedostaje vezista kao što je Milinković Savić. Ima stas, daje golove, asistira, dobro poznaje Seriju A. Navijam da pređe u Juve, ali se ne pitam. To očigledno moraju da reše Anjeli i Lotito“.

Govorio je i o Vanji Milinković-Saviću koji sa uspehom brani u Torinu.

“Moj sud o Vanji se ne menja: on jeste i biće golman nacionalne selekcije. Da li bi trebalo da promeni klub? Možda je bolje da ponovo bude starter u Torinu, gde imamo već jednog našeg fudbalera koji igra odlično. Saša Lukić je sazreo i postao je kompletan kao igrač veznog reda i nije slučajno da je on jedan od stubova reprezentacije Srbije. Ne bi me iznenadilo da neki veliki klub pokuša da ga angažuje ovog leta, na fudbalskoj pijaci sve je moguće“.

Dragan Stojković Piksi u Kopenhagenu
Dragan Stojković Piksi u Kopenhagenu; Foto: Fudbalski savez Srbije

Dotakao se i Nikole Milenkovića, Darka Lazovića i Ivana Ilića.

„Milenković može da igra svuda, jer je mnogo jak. Ono što će biti presudno je želja i volja Nikole i Fjorentine. Veoma sam zadovoljan zbog Verone i mojih igrača. Kada su me rukovodioci Verone pitali za Ilića, odmah sam im rekao da će napraviti sjajan posao ako ga angažuju”.

Govorio je o plasmanu na Mundijal.

“Već je velika stvar što smo se kvalifikovali. Zamislite, mi idemo u Katar, a Italija, prvak Evrope – ne. Jedna stvar je sigurna: nećemo promeniti naš pristup i igru. Na Mundijalu ćemo igrati napadački, odnosno ono što zovemo fudbal-spektakl pa ćemo videti kako ćemo proći. Sve je moguće”, zaključio je Dragan Stojković za „Tutosport“.

Već neko vreme Juventus ne postiže golove posle prekida.

„Juve ne postiže golove iz slobodnjaka, jer nema Sinišu Mihajlovića, on je bio broj jedan… Mnogo volim Sinišu i uvek sam uz njega“, istakao je Stojković jasno stavivši do znanja da je uz šefa stručnog štaba Bolonje i u teškim trenucima kakvi su poslednjih sedmica.

Govorio je i potencijalnom transferu Anhela di Marije u Juventus.

„Naravno da bi neko kao Di Marija savršeno odgovarao Vlahoviću u napadu kao saigrač. Argentinac je igrač kojeg bi svi centarfori voleli da imaju u timu pored sebe. Di Marija je top igrač, uprkos tome što ima 34 godine. Ja sam prestao da igram u 36, a sada se igra do 40, pogledajte Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Di Marija ima magičnu levicu, centaršut, asistencije, ali moj sud o Anhelu je isključivo tehnički. Ne znam kakvi su planovi Juventusa u sledećem prelaznom roku”, dodao je Piksi.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi u Kataru na žrebu za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram