Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, na konferenciji za štampu se osvrnuo i na izbor prvog špica i formu Aleksandra Mitrovića.

“Mitrovića puno cenim, smatram da ono što je do danas uradio, zaista impresivno. Nema sumnje da će on danas probiti brojku od 38 golova. Naravno, svesni smo svi toga, i on je. Je l’ tako? On mora da povrati samopouzdanje, tu sam za podršku“ objasnio je Piksi kakvo mišljenje ima o centarforu i gde leži njegov trenutni problem.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da su mu mnogi postavili pitanje zašto ga je zvao kada gotovo da ne igra u svom klubu.

„Ako ćemo pošteno da pričamo, u zadnja dva ili tri meseca, možemo da izračunamo koliko je minuta igrao, i pored tog neigranja, i pored te male minutaže u dva tri meseca, ipak sam ga stavio na spisak. Jer, da budem iskren, mnogo ljudi pita zašto ga zovem kada ne igra. I to sa pravom pitaju. I ja objašnjavam da je to moje opredeljenje da verujem u njegovu igračku moć, iako je u nokdaunu, pogotovu posle penala posle Škota, desi se svakom, ali mu treba podrška i daću mu je u svakom slučaju“ naglasio je Stojković.

Sve tri utakmice biće ekskluzivno prenošene na TV Nova S.

Neizbežno je bilo i pitanje o tandemu Mitrovića i Jovića koji je tokom prethodnogg perioda bio želja ogromnog dela javnosti.

„Ako gledamo minutažu, to treba da poštujemo. Biće on stari, što se tiče tandema Jović – Mitrović. Ne obećavam, lepo zvuči, imamo dosta mečeva, ako se to sviđa navijačima, ja ću izaći u susret ako ima smisla i ako će doneti dobro. Vlahoviću se smeši prelepa karijera, što pokazuje u tom godištu, je za svaku pohvalu, ne treba samo da previše čita novine i gleda instagrame, treba da radi puno, bude čvrsto na zemlji, da fokus usredsredi na ono što je posao, da bude profi i da daje golove. Golovi su samo kruna mukotrpnog rada, davanja maksimuma za tim. To se nagrađuje, daleko od toga da nema talenat. Drago mi je da se razvija u pravu devetku, koja će 10 godina značiti nama i evropskom fudbalu”, naveo je Stojković.

Na kraju je imao opasku da nije loša ideja da svu trojicu stavi u napad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar