Dragan Bogavac
Dragan Bogavac: Foto: Opsajd Facebook screenshot

Veterani Crvene zvezde i Partizana su u zemunskoj hali "Pinki" odigrali humanitarnu utakmicu kako bi pomogli prijatelju Radovanu Radakoviću koji vodi životnu borbu. Ipak, jedan čovek je posebno skrenuo pažnju na sebe.

PROČITAJTE JOŠ

Na futsal derbiju su se našli mnogi poznati asovi, pa su za Partizan igrali Savo Milošević, Saša Ilić, Ćirković, Alber Nađ, Igor Duljaj, dok su crveno-bele predstavljali Boško Janković, Nenad Milijaš, Bratislav Živković, Marko Pantelić, pa i Boško Đurovski.

Svi oni su se okupili sa plemenitim ciljem da se pomogne prijatelju Radakoviću.

Ipak, dok su mnogi bili lako prepoznatljivi čak i preko malih ekrana jedno ime se posebno izdvojilo. Dragan Bogavac možda ima poneki kilogram više nego u toku igračkih dana, ali je njegov imidž potpuno drugačiji.

Dragan Bogavac
Dragan Bogavac; Foto: Screenshot aFK Partizan

Posvetio se crkvi i veri, pa ima i gustu bradu. Veliku pažnju privukao je tokom litija u Crnog Gori, kada je otvoreno pozvao ljude da se okupe.

„Moramo svi mi odavde da odemo, ko god je rođen U Crnoj Gori, ko je Srbin iz Crne Gore. Nismo mi Crnogorci iskompleksirani i oni koji kažu „ja sam Crnogorac ja mrzim Srbe“. Ne, mi smo svi Srbi iz Crne Gore i volimo crkvu. I ne damo da nam iko otima svetinje. Apelujem na sve ljude koji su odavde da se ide i da se brane svetinje u Crnoj Gori, jer samo ako u velikom broju budemo dole, možemo pomoći“, istakao je 39-godišnji Bogavac za portal „IN4S“.

Karijeru 2014. završio u OFK Beogradu. Rođen je u Bijelom Polju, a očekivano je Brskovo bilo njegov prvi klub. Nakon toga prelazi u Rudar Pljevlja, a zatim ga je put odveo u Crvenu zvezdu.

Na „Marakani“ je proveo tri godine, a postigao je i pogodak u 120. „večitom derbiju“. Tada je bio i asistent u pobedi Zvezde od 2:0, na derbiju na kom je na klupi Partizana debitovao Lotar Mateus.

Šta se dogodilo sa Radakovićem?

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan Radaković saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog  osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovan, kao veliki borac u sportu, tako i u životu nije odustao od želje da život provede uz svoju porodicu. Veoma jake i mučne hemioterapije, razni kompleksi vitamina, korigovan način ishrane učinili su nemoguće. Radovanu je odobrena operacija u bolnici Koc University u Istanbulu.

04.07.2021. godine je stigao u bolnicu ali umesto planiranih osam dana i naizgled vrlo uspešne operacije, dogodile su se komplikacije sa kojima se njegov već izmučen organizam teško bori.

Obzirom na dug boravak u bolnici troškovi lečenja prevazilaze mogućnosti porodice stoga smo potrebni svi mi da pomognemo.

Radovanu su sredstva potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, imunoterapije, hemioterapije, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Radovanu!

 Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001216331-02

 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar