Foto: Tanjug / AP Photo/Nick Potts,Pool

Iz dana u dan broj zaraženih fudbalera u engleskom fudbalu raste, pa su sve glasnije priče o mogućem prekidu takmičenja na određeni period.

PROČITAJTE JOŠ...

Premijer Engleske Boris Džonson je danas razrešio sve dileme.

On je, tokom iznošenja mera, saopštio da će profesionalni fudbaleri biti izuzeti od istih. Tačnije, mečevi Premijer lige će biti odigravani prema planu, uz poštovanje protokola.

U engleskom fudbalu odložene su čak 32 utakmice od početka decembra, od čega su četiri iz Premijer lige (Aston Vila – Njukasl, Everton – Mančester siti, Totenhem – Fulam i Barnli – Fulam).

Zbog toga je Premijer liga donela odluku da testiranja budu vršena dva puta nedeljno, dok je veliki broj klupskih doktora javno apelovao da uprava takmičenja proglasi dvonedeljnu pauzu.

Naravno, postoji mogućnost da će ova odluka biti preinačena ukoliko se trend porasta zaraženih fudbalera i članova timova nastavi, ali navijači, bar u ovom momentu, ne bi trebalo da brinu da li će moći da uživaju u mečevima engleskog fudbala.

Podsećamo, vlada Velike Britanije danas je donela set novih mera u cilju borbe protiv koronavirusa, a jedna od njih je i produžetak opšteg karantina bar do februara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar