Lazar Tomić
Lazar Tomić; Foto: FK Partizan

Crno-beli dobili doktora nauka.

Jedan od najmlađih članova stručnog štaba Partizana Lazar Tomić je uspešno odbranio doktorsku disertaciju 12. aprila 2022. godine na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu na temu „Evaluacija novog testa za procenu vremena reagovanja i efikasnosti odbrane u specifičnim fudbalskim situacijama“.

PROČITAJTE JOŠ

Na ovaj način je ovaj mladić okončao petogodišnji proces edukacije na doktorskim akademskim studijama i stekao je zvanje doktora nauka iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta (Fudbal).

Pored članova Komisije i mentora dr Bojana Leontijevića, nekadašnjeg člana stučnog štaba FK Partizan, celokupan događaj su na zadovoljstvo svih prisutnih svojim dolaskom uveličali Aleksandar Stanojević, šef stručnog štaba Partizana, i pomoćni trener Branimir Mićović, kao i Aleksandar Rogić, selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Rogić.

​Tomić je rođen 28. oktobra 1993. godine u Kruševcu, radi kao asistent na predmetu Fudbal na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, a od 2018. je član stručnog štaba Partizana na poziciji trenera analitičara.

Lazar Tomić
Lazar Tomić; Foto: FK Partizan

Tokom 2021. godine je postao pomoćni trener u mladoj reprezentaciji.

„Nakon celokupnog procesa edukacije u trajanju od 10 godina na Fakultetu, veoma sam srećan što sam uspeo da realizujem najvažniji cilj koji sam postavio ispred sebe prilikom upisa. Iskoristio bih priliku da izrazim zahvalnost igračima FK Partizan koji su uzeli učešće u testiranju i predstavljali deo uzorka ispitanika za sprovedeno istraživanje. Imajući u vidu da se kroz poslovne aktivnosti trudim da stečena teorijska saznanja svakodnevno unapredim praktičnim iskustvom, posebno zadovljstvo mi pričinjava činjenica da se doprinos rezultata moje doktorske disertacije može ogledati podjednako kroz teorijski i praktični aspekt u fudbalu“, pojasnio je Tomić.

BONUS VIDEO Trijumf Partizana za kraj Evrokupa, najbolji momenti duela sa Trentom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar