Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević, alijas Den Tana, našao je originalan način da ostane u kontaktu s prijateljima, da ih "dobro nahrani" i to iz kućnog karantina u srcu Beograda. Kako? Lako u slučaju uspešnog čoveka koji je napravio jedan od najboljih restorana u Holivudu.

U razgovoru za Nova.rs Den Tana, koji inače ne koristi mobilni telefon već isključivo fiksni, u šta smo se lično uverili, objasnio nam je kako je s prijateljima organizovao da jedan od njih svakog dana plati dostavu hrane ostalima i tako u krug dok ne prođe pandemija. Posle toga će se kao nekada okupiti u jednom čuvenom prestoničkom restoranu, gde su rado viđeni gosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Jednostavno, čim su nas zatvorili sinula mi je ideja da organizujem prijateljima dostavu hrane. Naručio sam 200 sarmi kod drugara Pere Radmilovca i dao mom Bori taksisti da raznese mojim prijateljima. Imamo naše društvo koje čine: Ilija Petković, Perica Radenković, Slavoljub Muslin, Zdravko Mrvić, bivši predsednik Partizana, teniser Ivo Pleć, Bobi Janković, Zoran Damjanović, Bata Radonjić, koji je nosio zastavu Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1970. u Rimu. Kažem, to je grupa od nas dvadesetak, tu su i doktori, ima nas raznih. Družimo se po restoranima za vreme ručka ili večere. Sednemo i pričamo, najčešće o sportu, ali sada je to neizvodljivo pa sam morao da nađem način da nas održim u kontaktu“, objasnio nam je Den Tana.

Na konkretno pitanje da li su „obrnuli krug“ i kojim specijalitetom su njega prijatelji obradovali, Tanasijević odgovara:

„Posle tih mojih sarmi, došli su ostali na red. Stiže bogami hrana iz raznoraznih restorana, pečenjara. Ja sam najbolje prošao sa tim sarmama, sada dobijam mlade jagnjiće, kapamu, sladak kupus. To je svakog vikenda, a ostalim danim žene kuvaju“, kroz smeh će Den Tana.

Den Tana; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Čovek koji ima tri pasoša sa tri različite godine rođenja priznao nam je da se strogo pridržava mera izrečenih od Vlade Republike Srbije, s obzirom na to da ima 86 godina, ali i „keca u rukavu“ kada je nabavka u pitanju.

„Od cele te družine jedino ja imam 35 godina mlađu ženu, a to sa sobom nosi povlastice. Pošto moja supruga ne spada u kategoriju ’65 plus’, ona može da izađe u toku dana i ode u nabavku, donese šta mi treba. Za razliku od mog prijatelja Ilije Petkovića s kojim često prošetam pola sata, sat kada nam je to dozvoljeno posle 18 časova. Našalim se s njim, pa mu kažem da njemu žena ne može da izlazi kao moja. Volim sa njim da prošetam po centru, tu oko Narodne skupštine, jer uvek nekog sretnemo, a i prija šetnja u našim godinama. Baš neki dan smo sreli Muslina, pa sam im rekao da imam tu čast da šetam sa dvojicom selektora koji su odveli reprezentaciju na Mundijal. Sreli smo i Zorana Filipovića, i on je ime, bio je pomoćnik pokojnom Santraču s reprezentacijom Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, vodio je i Crvenu zvezdu, Crnu Goru. Svi jedva čekamo da prođe ova pandemija pa se se ponovo okupimo na ručku ili večeri i da onda ‘poteku’ naše priče“, rekao je za Nova.rs Den Tana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar