Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srpski reprezentativac Filip Đuričić kaže da "orlovi" jednostavno moraju da pobede Luksemburg i Irsku.

PROČITAJTE JOŠ:

Te dve utakmice su vrlo bitne u daljem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, mada je prvi meč prijateljskog karaktera baš protiv selekcije domaćina.

Srbija u sredu u sredu u Debrecinu igra protiv Katara, pa zatim četvrtog septembra protiv Luksemburga kod kuće i sedmog u Dablinu protiv Irske.

„Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna, nebitno da li je prijateljska ili kvalifikaciona. Naravno, kvalifikacione takmičarski mnogo znače. Nećemo manje ozbiljno shvatiti. Ne poznajemo Katar, da budem iskren, ali videli smo da su izvlačili pozitivne rezultate iz prethodnih prijateljskih utakmica. Ili su pobeđivali ili su igrali nerešeno i zato ćemo iskoristiti ovo vreme da se dobro pripremimo. U klubovima za to imamo više vremena, ovde smo sedam dana i to moramo da iskoristimo na najbolji mogući način“, rekao je Đuričić na konferenciji za štampu.

Upitan da prokomentariše šanse „orlova“ u ta dva takmičarska susreta, Đuričić nema dilemu po pitanju ishoda.

„Mi moramo, ne da se nadamo, nego moramo da uzmemo šest bodova po kvalitetu koji posedujemo. Igramo ofanzivan fudbal, za mene koji igram na toj poziciji je još veće zadovoljstvo. Nadam se da zatvaramo ciklus sa šest bodova“, kaže ofanzivac Sasuola.

Dodaje i da nije razmišljao o svojim golovima protiv ostrvskih selekcija, već da je prioritet pobeda. Zadovoljan je i time kako je on lično u klubu počeo sezonu.

„Jesam iskreno, mogu da budem zadovoljan kako je sve počelo, ekipa je nova, bilo je pitanje kako ćemo početi i dosta je nepoznanica bilo. Polako se vraćam u formu pre korone, sve ide svojim putem i tako treba da se nastavi“, zaključio je Đuričić.

Podsećamo, Srbija posle martovskog okupljanja i tri kvalifikaciona meča ima sedam bodova – pobede nad Azerbejdžanom i Irskom i remi sa Portugalom.

BONUS VIDEO: Top 5 transfera u svetu fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare