Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je da će "orlovi" protiv Katara igrati u kombinovanom sastavu.

Taj meč (sreda 20.45) nema takmičarski značaj, pošto je Katar domaćin predstojećeg Mundijala 2022, ali se zato fokus pomera ka mečevima sa Luksemburgom i Irskom, četvrtog i sedmog septembra.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi volimo da igramo napadački i nastavićemo u tom stilu. Mislim da će tako biti i protiv Katara u sredu. Što se tima tiče, mislim da će biti kombinovan, razlog za tako nešto je u činjenici da imamo dve utakmice protiv Luksemburga i Irske, koje su od velikog značaja za nas. Ali, naravno i protiv Katara očekujemo dobar meč. Ulazimo motivisani i sa respektom prema Kataru. Kao što znate, to je utakmica koja ide u grupu prijateljskih utakmica, jer taj rezultat, kakav god bio, neće se računati“, rekao je Stojković na konferenciji pred Katar.

Meč sa Katarcima igra se u sredu u Debrecinu, a Piksi kaže da je već uvideo sistem u kom sledeći protivnik Srbije igra.

„Dovoljno da imam jednu jasniju sliku, znam u kom sistemu igraju, znam igrače i brojeve, dovoljno sam ih preko videa upoznao, jer sam gledao njihove utakmice i to je to. Naravno, ne želim previše da se fokusiram na Katar, nego na moj tim, tako se ponašam pred svaku utakmicu“, naglašava selektor.

Ipak, podseća da je ono glavno tek za pet i osam dana. Za mečeve sa Luksemburgom i Irskom u pogonu neće biti trojica igrača.

„Nažalost, trojica igrača će biti van ekipe. To su Grujić, Petković i Spajić. Oni su već u ponedeljak napustili kamp. Naravno, radi se o povredama koje ne mogu biti sanirane za Katar, Luksemburg i Irsku“, otkriva Stojković.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zadovoljan je formom fudbalera na početku sezone, ali podseća i da ga ona ne zanima, već ga prevashodno interesuje kako igraju za nacionalni tim.

„Koliko vidim, dobro igraju, nema povređenih osim ove trojice, fudbaleri na koje javnost malo više gleda daju golove, kao Mitrović, Vlahović i ostali, tako da što se njihove forme tiče u klubovima, ne zanima me previše. Mene zanima reprezentacija i njihova forma mora da bude na vrhuncu kad igraju za Srbiju. Ali, ako su već na spisku, znači da je njihova forma zadovoljavajuća za neki moj sud i zato sam ih stavio na spisak i pozvao da budu deo tima“.

Na pitanje da li će Mile Svilar ili Veljko Birmančević startovati, Piksi kratko odgovara: „Jedan od njih dvojice će startovati, da“.

„I ja isto. Moram da razmišljam i kako ću ja da se osećam, a ne kako će igrači. Naravno, šalim se. Svi smo ovde da pružimo radost navijačima i nadam se da se ništa neće promeniti, fudbal se igra zbog tih ljudi, zbog njih živimo i igramo. Jedva čekamo Luksemburg, da tribine budu popunjene ako mere mogu da dozvole. Mislim da je trenutno 50 posto kapaciteta stadiona. Verujem da i igrači u takvoj atmosferi izađu na teren, jer su se i oni uželeli tog fudbalskog ambijenta. Mislim da neće imati problem sa tom činjenicom. Važno je ta dobitna kombinacija, mi se uželeli njih, oni nas, eto četvrtog septembra se vidimo pa da uživamo u utakmici. Daćemo maksimum da u jednoj partiji pobedimo i upišemo važna tri boda“, rekao je Piksi.

BONUS VIDEO: Pčele napravile haos na fudbalskoj utakmici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram