Endi Mari; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL
Endi Mari; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Endi Mari ne smiruje se, novom porukom rešio je da isproziva Stefanosa Cicipasa posle poraza na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ

„Podatak dana. Za vreme za koje Džef Bezos odleti u svemir, dvostruko toliko vremena potrebno je Stefanosu Cicipasu da ode u toalet“, napisao je Mari uz emotikone WC šolje i rakete.

Mari je revoltiran zbog osmominutne pauze za toalet u petom setu prvog kola US Opena.

Cicipas je slavio sa 2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4, meč je trajao 4 sata i 44 minuta, a u ključnim momentima petog seta, Grk je nešto više vremena proveo u toaletu. Pre toga, imao je dve pauze koje su za Marija kontroverzne.

„Ne radi se o izlasku sa terena, već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam, osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča. Medicinski tajm-aut je uzeo kada sam osvojio treći set. I u četvrtom setu kada sam imao 0:30, izabrao je da ode, ne znam je li menjao reket ili nešto drugo. Ne može biti slučajnost da se to dešava baš tada. Ne mislim da je imao neki problem. Meč je posle toga trajao još nekih dva sata. Bio je u redu, dobro se kretao. Razočaravajuće je jer imam utisak da je sve to uticalo na meč. Ne kažem da bih dobio meč, ali su te pauze svakako imale uticaja“, rekao je Mari.

Ipak, novom porukom na Tviteru, nekoliko sati kasnije, potvrdio je koliko je ogorčen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar