Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

U nekim situacijama isključenje je "nužno zlo", recimo kada igrač spreči kontru ili rukom zaustavi loptu na putu ka golu. A tu je i potez Anhela Di Marije.

Na 21 minut pre kraja revanš meča polufinala Lige šampiona Mančester siti je vodio 2:0, a lopta na polovini dela terena koji pripada Sitiju izašla u aut nakon kontakta sa Fernandinjom.

PROČITAJTE JOŠ...

Umesto da je jednostavno vrati u igru, Di Marija je imao druge planove. Nakon blagog koškanja sa Fernandinjom kod aut-linije, Argentinac je uzeo loptu, ali umesto da što pre krene da je vrati i pruži svojim saigračima šansu da dođu do gola, odlučio je da pre toga, bez ikakvog razloga, i to u trenutku kad je ka njemu gledao maltene svaki fudbaler koji je bio na terenu, uz sudijsku trojku, nagazi Brazilca.

Kapiten Sitija se našao na travi, a sudija Kujpers pokazao Di Mariji put u svlačionicu, čime je PSŽ izgubio i poslednju nadu da će uspeti da se domogne borbe za trofej najboljeg tima Evrope.

Iako njegov ostanak na terenu ne mora nužno da znači da bi krajnji rezultat bio drugačiji, jasno je da bi PSŽ imao znatno više šanse, pošto je Siti u poslednjih 20 minuta gotovo bez ikakve muke sprečio Parižane da ugroze gol Edersona i obezbedio mesto u finalu utakmice.

Crveni karton Di Marije pogledajte na snimku ispod:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare