Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Predstojeći večiti derbi, 163. u prvenstvu, drugi je koji će biti odigran 18. oktobra.

Na dan susreta Partizana i Crvene zvezde u okviru 11. kola Superlige, biće obeleženo i šest godina od 147. večitog derbija, duela koji je takođe odigran u Humskoj, a pripao je crno-belima (1:0).

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je duel 8. kola dočekao sa maksimalnim učinkom, uz bod prednosti. Sadržajan susret pred oko 25.000 gledalaca obeležila je bespoštedna borba, a ceo plen domaćinu doneo je Nikola Drinčić bombom u 77. minutu.

Vezni fudbaler razornog udarca ponovio je tako scenario sa prethodnog susreta crveno i crno-belih i rezervisao za sva vremena mesto u srcima partizanovaca.

Ipak, projektil Drinčića nije jedini istorijski momenat sa susreta izabranika Marka Nikolića i Nenada Lalatovića u Humskoj odigranog 18. oktobra 2014. godine jer je na tom derbiju golobradi Luka Jović, sa 16 godina, devet meseci i 25 dana postao najmlađi igrač Zvezde u susretima sa Partizanom.

Danas napadač Reala, oborio je rekord Dejana Stankovića i nagovestio kakav je biser, a plan da izraste u junaka 147. večitog derbija pokvario mu je Milan Lukač sjajnom intervencijom u prvom poluvremenu.

Crno-beli su se posle susreta u Humskoj odvojili na četiri boda prednosti, što se ispostavio kao prvi značajniji korak na putu do titule osvojene u sezoni 2014/15. Ipak, taj period po dobrom će pamtiti i zvezdaši s obzirom na to da su iz te generacije u stubove tima izrasli Luka Jović, Mihailo Ristić, Predrag Rajković…

Partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0)

Stadion: Stadion Partizana. Sudija: Milorad Mažić. Gledalaca: oko 25.000.

Strelac: Nikola Drinčić u 77. minutu.

Partizan: Lukač, Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov, B. Ilić, Drinčić (od 90. Marković), S. Ilić (od 71. Pantić), Grbić (od 56. Živković), Lazović, Škuletić. Trener: Marko Nikolić

Crvena zvezda: Rajković, Pečnik, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Ristić (od 80. Avramovski), Bosančić (od 80. Katai), Gavrić, Lazović, Jović (od 65. Rakić). Trener: Nenad Lalatović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar