Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kompletna fudbalska Albanija je usmerena ka gostovanju Crvene zvezde ekipi Tirane u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kako prenose tamošnji mediji, utakmica koja će startovati u utorak od 20.00 je postala „nacionalno pitanje“.

PROČITAJTE JOŠ

Navodno, u analizu ekipe Zvezde pred meč uključeni su i stručnjaci iz Fudbalskog saveza Albanije.

„Pobeda nad Crvenom zvezdom je postalo nacionalno pitanje u Albaniji. Čitav tim Tirane radi na pronalaženju slabih tačaka u njihovom timu, a „jaka artiljerija“ u vidu Fudbalske federacije Albanije je uključena u pomoć Tirani na tom putu“, ističe albanska „Panorama“.

Pročitajte još: Policija uvodi vanredne mere uoči meča Tirane i Zvezde

Portal navodi da Tirana detaljno skautira sve slabosti u redovima Crvene zvezde i da čitav tim ljudi u stručnom štabu igračima albanske ekipe pokušava da predoči gde bi trebalo napasti srpskog šampiona.

Dvojica grčkih skauta su, navodi se, detaljno analizirali Dinamo Tbilisi pred meč koji je Tirana dobila baš na taktičkom planu i prošla u drugo kolo, a sada se Albanci nadaju će isto biti slučaj i sa Zvezdom.

Pročitajte još: Albanci strahuju – “poslaće dron tokom meča sa Zvezdom”
Navodi se da će Tirana velike nade polagati i u trojicu igrača iz prve postave koji imaju po 19 godina, a jedan od njih je Ernest Muci.

„Plavo-beli imaju visoka očekivanja pred izazov kakva je Crvena zvezda. Čak i ako ne uspeju, Tirana će se naći u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a plasman u grupnu fazu će svakako biti cilj“, piše albanska „Panorama“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare