Dejan Stanković i Aleksandar Katai, Foto: Srdjan Stevanovic

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da će meč protiv Brage biti svojevrstan "diplomski rad" posle dve godine na klupi.

Zvezda u četvrtak od 21 sat igra u gostima, u poslednjem kolu grupe F u Ligi Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moglo bi se reći da je ovo jedan diplomski rad posle skoro dve godine zajedničkog rada i napretka, dobrih utakmica, trofeja. Pokušavam da momcima predočim da jednom utakmicom možemo da uđemo u osminu finala Lige Evrope. Kao da smo sada u šesnaestini i da imamo povoljan rezultat. Onako kako spremamo utakmicu, ne želim da budem od starta podređen. Kad i ako bude trebalo, gledaćemo da svi zajedno budemo podređeni i da znamo kako da odgovorimo na njihovu ofanzivu, ali želim i da budemo opasni, da imamo hrabrosti više sa loptom nego bez lopte. Kad upotpunim sve i kad zaokružimo jedan ciklus, ovo je lepa utakmica ove generacije, jedna od najvažnijih“, rekao je Stanković na konferenciji pred meč.

Otkrio je i plan kojim namerava da parira protivniku, s obzirom na to da Braga ima mnogo kvaliteta na terenu.

„Što se tiče poseda, treba biti strpljiv i organizovan. Imaju kvaliteta u posedu, u napadnju dubine, u zadnjoj trećini ispred gola, gde to dosta dobro rade. Napadaju prostor i tehnički su perfektni. To su radili i u Beogradu, pa smo uspeli. Rekoh, kad patimo, patimo zajedno. Iza lopte, i da budemo organizovani. Je l’ treba da se branimo pet minuta? Branićemo se organizovano. Igraju fenomenalno. U poslednja dva meseca su promenili odnos, nisu ista ekipa kao u septembru, posao će nam biti teži, ali se nećemo predati. Rekao sam posle Ludogoreca da šta god uradimo, da smo pobednici, ali ovakvu šansu ne treba ispuštati“.

Stanković napominje da je Seku Sanogo van rotacije zbog povrede, kao i „roviti“ Veljko Nikolić i Filipo Falko.

„Dobro, sad sam fokusiran na Zvezdu i na momke. Stalno. A što se tiče Sanoga, sve smo pokušali da uradimo i ne ide. Nije stopostotno zalečio povredu i on neće biti u timu. Svi znamo šta nam donosi što se tiče ravnoteže. Svaka njegova dobra igra je bila naša ubojita u napadu. Možda čudno zvuči, ali kad god je stigao da ‘pohvata’ sve po sredini, mi smo napred bili efikasni. Vratili smo Njegoša u takmičarski ritam i biće adekvatna zamena. Što se tiče njih, znamo da su trenirali Galeno i Ali Musrati sa ekipom ali treba videti koliko su spremni i da li će rizikovati šef stručnog štaba Brage“, kaže šef struke Zvezde.

Naglasio je da u ovakvim trenucima ne pravi posebne govore, jer su igrači već svesni koliko je utakmica važna.

„Kad dođu takve utakmice, oni su svesni, igrač je svestan. Znate, 28 dana i devet utakmica, to nije normalno. To nije normalno. Kad završimo sa TSC-om, to će biti 35. Sad zamisli prvenstvo od 18 klubova u ligi, 17 i 17, to je 34. Ti si odigrao jedno prvenstvo za polusezonu. To nije normalno, ali smo svesni. Fokusirani su momci, koncentrisani. Ne spremam govore, ono što mi naleti u trenutku, to kažem. Mnogo se dobro poznajemo između sebe i nekad je dovoljan i pogled da se kapiramo. Tačno znam ko šta može u datom trenutku da uradi ‘ekstra’. Nekad nije dovoljno 100 posto, nekad mora i više. E sutradan je dan za kilometar, kilometar i po, dva kilometra više. Kažem da nekad možeš da baciš u vodu i dva kilometra u vodu na utakmici, ali će nam trebati. E to je dan za sutra. Na ovakvoj šansi se radi godinu, dve. Možda će ih biti u budućnosti, ali sam navikao, što je rekao Žoze baš: finala su za pobediti, a ne za igrati“, zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO – Stanković posle poraza u Surdulici: Teško je, odgovornost samo moja

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar