Foto: Twitter/Screenshoot

Neredi na ulicama Tirane uoči finala Lige konferencija.

Nasilni sukobi izbili su u Tirani u utorak uveče uoči finala Lige konferencija između Rome i Fejenorda koje se igra u sredu od 21.00, pošto su holandski navijači napali Albance i povredili 10 policajaca, saopštile su vlasti.

#related-news_0

Osam navijača Fejenorda uhapšeno je jer su pretukli Albanca stolicom kada je iskazao podršku timu Rome a njemu su u pomoć priskočili drugi Albanci u kafiću gde se incident dogodio. On je prebačen u bolnicu, navodi se u saopštenju policije.

Grupa od oko 200 navijača Fejenorda takođe se sukobila sa policijom dok je pokušavala da dođe do područja gde su se nalazili navijači Rome.

Pristalice italijanskog kluba su takođe napale vlasti štapovima i kamenicama.

U ovim „nasilnim aktima’ povređeno je deset policajaca, a oštećen je i policijski autobus“, saopštila je policija.

Navijači rivala sukobili su se na najmanje tri lokacije u Tirani.

Uhapšeno je ukupno 60 pristalica oba tima, saopštila je policija.

Lokalni portal „Panorama sport“ javio da je grupa navijača iz Rima, koja je inače sve vreme bila u pratnji policije, napala i zgradu premijera Albanije.

Tom prilikom su se ponašali vrlo agresivno i pokušali da unište natpise na njoj. Ultrasi rimskog kluba su sve vreme i agresivno reagovali na smernice policije koji je od njih tražila da se suzdrže od sukoba sa holandskim navijačkim grupama.

Iako stadio u Tirani ima kapacitet od samo 21.000 mesta, očekuje se da će na utakmicu u albansku prestonicu doći ukupno oko 100.000 navijača oba tima.

Prema lokalnim vlastima, navijači će biti podeljeni u zasebne navijačke zone i finale će moći da gledaju na ogromnim TV ekranima.

Pre incidenata, albanska policija je saopštila da je rasporedila 2.000 policajaca kako bi osigurala da će utakmica biti „pretvorena u dan proslave“.

BONUS VIDEO Navijači Liverpula u centru Novog Sada ispratili poslednje kolo Premijer lige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar