Dejan Stanković tokom meča sa TSC-om, Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da su njegovi fudbaleri igrali fenomenalno u subotnjoj pobedi nad TSC-om iz Bačke Topole.

Zvezda je kao domaćin na stadionu „Rajko Mitić“ pobedila TSC sa 3:1, iako su izabranici Mladena Krstajića prvi poveli pogotkom Đura Zeca u 25. minutu meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo do tog pogotka crveno-beli nisu imali kontrolu nad dešavanjima na terenu, iako treba reći da je i TSC imao svojih ozbiljnih šansi za još koji gol.

„Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Nije bilo velikog rizika. Da smo dali golove što je trebalo, mogao sam još malo da izrotiram. Ali, dobra, fenomenalna utakmica“, rekao je Stanković za Arenu sport posle meča.

Zvezda je prva zapretila preko Milana Pavkova, koji je imao zicer u drugom minutu, kada mu je odbranio golman Filipović. Zec je dao gol u 25. minutu, a preokret je počeo da kreira Nenad Krstičić, sjajnim volejem u 29. minutu.

Potom je Aleksandar Katai pogodio u 51. minutu, šest minuta nakon što je ušao kao izmena u drugom poluvremenu, dok je konačan rezultat u 78. minutu postavio El Fardu Ben na asistenciju Kataija.

„Odmah u prvom minutu smo imali situaciju jedan na jedan, da smo to realizovali, na vreme otvorili utakmicu i na kraju je rešili. Iako smo primili gol, nastavili smo, stvorili dosta šansi, nekad ne može ni sve da se pogodi. Dobar roster, nekoliko igrača smo odmorili, a neko je morao da ‘izgura’ celu utakmicu. Moramo da prođemo ovu ‘letnju ligu’, jul i avgust, da doteramo i ispunimo sve ciljeve do kraja. Posle toga dolazi reprezentativna pauza, ide malo odmora za momke. Trinaest, četrnaest utakmica u 40 dana, pogotovo leti je jedna velika stvar“, objasnio je Stanković, a preneo klupski sajt.

Njegovom timu je to četvrta pobeda iz pet odigranih utakmica u ligi, a sada sledi zadatak da se odbrani 4:0 iz prvog meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope sa rumunskim Klužom. U tom zadatku, crveno-belima pomažu i navijači.

„Igramo u ritmu nedelja-četvrtak, nedelja-utorak, subota-sreda, dosta energije i trošenja igrača, kako emotivno, tako i fizički. Raduje nas ova posećenost tribina, sedam utakmica na kojih je došlo 120 hiljada navijača da nas gleda, a mi se osećamo jakim i snažnim. Kada igramo na našem stadionu možemo da vodimo i gubimo, ali uz ovakvu podršku, snagu koja nam dolazi i pozitivu, treba nam pozitiva“, naglasio je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO: Stanković o utiscima posle utakmice sa Klužom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar