Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Legenda Crvene zvezde Dejan Savićević kaže da je čim je izašao na teren u drugom poluvremenu meča protiv Milana 1988. godine znao da od utakmice nema ništa.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je tada ispala od italijanskog kluba u Kupu evropskih šampiona, a Savićević se prisetio kako je sve izgledalo.

„Već na putu ka svlačionici video sam da magla počinje da se pojavljuje. Kada smo se vratili sa poluvremena, ja sam znao da se utakmica ne može završiti. Eto u tih petnaestak, dvadeset minuta koliko je trajala utakmica u nastavku uspeo sam da dam taj gol, a oni su imali crveni karton. Igrali smo 11 protiv 10 i bila je velika verovatnoća da bi Zvezda tada prošla da nije bilo magle“, rekao je Savićević, a prenosi Arena sport.

Tog devetog novembra 1988. je vreme u Beogradu bilo lepo, a meč koji je išao na ruku Zvezdi zbog vođstva i crvenog kartona za Milan, ponovljen je sutradan.

„To su pravila. Bila su drugačija, valjda dve trećine utakmice ili 72 minuta, ako se odigra, više se ni ne sećam, ali ako se odigra toliko onda se ne može poništiti. Gulit u toj prvoj nije bio ni na klupi za rezerve, ili je bio tu jer su računali da sutra neće da igra. Tad je bilo pravilo isto da ako se ne odigra sutradan, igra se za 14 dana“.

Savićević
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Nije bio raspored gust kao sada. Sad bi se moralo odigrati po svaku cenu. Milan je bio fizički bolje pripremljen od nas. I Gulit je igrao tu drugu utakmicu. Imali smo i sreće kada je ona lopta prešla gol-liniju… Nastavili smo utakmicu, idemo dalje. Imali smo rezultat i penale, ali tamo nismo imali sreće i Milan je prošao dalje“, objasnio je Savićević.

Da podsetimo, Zvezda u četvrtak od 18 sati i 55 minuta igra prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar