Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak igrača za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

Svetski vicešampioni će put ka Kataru započeti 24. marta utakmicom protiv Slovenije u Ljubljani, tri dana kasnije dočekaće Kipar u Rijeci, dok će prvi kvalifikacioni ciklus završiti gostovanjem Malti 30. marta.

Za ova tri meča Dalić je pozvao 24 igrača, a još je petorici uputio pretpoziv.

„Na spisku nema iznenađenja, ovo je ekipa koju smo gradili kroz kvalifikacije za Evro i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtevna grupa, imam vere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uveren da imamo kvalitet da izborimo Svetsko prvenstvo što je, naravno, naš osnovni cilj“, rekao je Dalić, prenosi Hina.

Osim Slovenije, Kipra i Malte, protivnici Hrvatskoj u grupi H biće još Slovačka i Rusija, a samo će pobednik grupe izboriti direktan plasman na SP.

Spisak reprezentacije Hrvatske

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga;

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović;

Sredina terena: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić;

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar