Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Nije mu se svidelo pitanje

Selekcija Hrvatske se sprema za još jednu istorijsku utakmicu na Mundijalima u utorak od 20 časova protiv Argentine.

Hrvati žele da po drugi put uzastopno igraju u finalu Svetskog prvensva, a uoči meča se medijima obratio selektor Zlatko Dalić.

PROČITAJTE JOŠ

Zlatko Dalić je dan uoči meča održao konferenciju za novinare, a na kraju ga je malo uznemirilo pitanje egipatskog novinara. Egipćanin, koji nije previše oduševljen hrvatskim načinom igre, zamolio je Dalića da prokomentariše stil njegovog tima i dodao da Hrvatska igra dosadan fudbal, na šta je Dalić rekao pomalo bezobrazno.

“Mi igramo na rezultat i mi smo u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tu je cela priča gotova“, rekao je Dalić i u tom trenutku završio konferenciju.

On se tokom konferencije osvrnuo na uspeh svog tima i meč sa Argentine.

„Ušli smo među četiri najbolja tima na svetu i to je veliki uspeh za Hrvatsku. Velika je stvar što to možemo da uradimo na dva svetska prvenstva zaredom. Želimo više. Igramo protiv sjajne Argentine koju vodi Lionel Mesi. Na njih je veći pritisak. Znamo kako igraju i u kom pravcu žele da vode igru. Optimista sam i verujem u igrače. Pokazali su kvalitet i karakter. Bez toga ne bismo ušli u polufinale. Nećemo se prilagođavati protivniku, igraćemo svoju igru i na rezultat“.

BONUS VIDEO Uprkos bolnom porazu, Piksi i dalje treba da vodi Orlove