Čukarički
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Čukarički je u prvom meču 25. kola Superlige na svom terenu upisao rutinsku pobedu (4:1) protiv Spartaka iz Subotice.

„Brđani“ su trijumfom nad Subotičanima stigli do 14. prvenstvene pobede i tako nastavili borbu za mesto koje garantuje učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici Aleksandra Veselinovića su načeli rivala golom Birmančevića u 20. minutu, a talentovani krilni napadač je 12 minuta kasnije upisao i asistenciju proigravši Tedića koji je udvostručio vođstvo.

Pet minuta kasnije, Docić je preuzeo odgovornost i rutinski realizovao jedanaesterac pa su dileme po pitanju pobednika u velikoj meri rešene pre početka drugog dela igre.

U nastavku je Spartak pokazao zube, konačano su „golubovi“ konkretnije zapretili i u 66. minutu preko Denkovića, na asistenciju Vidakovića, smanjili zaostatak.

Ipak, gol Subotičana ispostavio se samo kao počasni, a sve lađe gostiju potopio je Šapić šest minuta kasnije pogotkom posle dodavanja Ćirkovića.

Čukarički posle 25 utakmica zauzima četvrto mesto sa 14 pobeda, četiri remija i sedam poraza, dok je Spartak sedmoplasirani uz skor od 11 trijumfa, tri remija i 11 izgubljenih utakmica.

Superliga 25. kolo

Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)

(Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37p, Šapić 72 – Denković 66)

Subota:

Mačva – Crvena zvezda 16

Napredak – Proleter 16

Rad – TSC 16

Radnik – Javor 16

Vojvodina – Mladost 16

Partizan – Radnički 20

Nedelja:

Inđija – Voždovac 14

superliga
Foto: Printscreen