Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Čukaričkog odigrali su bez golova, 0:0 protiv azerbejdžanskog Sumgaita u prvom meču 2. kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija.

Tim sa Banovog brda je imao odličnu priliku da protiv ekipe kojoj je ovo bila prva utakmica u novoj sezoni napravi povoljan rezultat.

PROČITAJTE JOŠ...

Krenuli su „brđani“ odlično, preko Alekse Jankovića u 7. minutu imali odličnu šansu, ali je njegov prodor završen neuspešno zahvaljujući odličnoj reakciji golmana gostiju Ajdina Bajramova.

Nakon 13 minuta igre glavom je oprobao šut Stefan Šapić, potom je Marko Docić uhvatio loptu na volej, ali je bio neprecizan, da bi u 26. minutu Đorđe Jovanović imao prvu veću šansu, ali je loše zahvatio loptu glavom u padu, da bi u nastavku akcije njegov udarac sa distance bio loš.

U 33. minutu defanzivac Sumgaita je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali je procenjeno da nije postojala namera, pa je Čukarički dobio korner. Poslednju šasnu u prvih 45 minuta imao je Stefan Kovač minut pre isteka prvog dela igre, ali nije uspeo da zahvati loptu nakon centaršuta Marka Savića.

Čukarički je nastavio sa napadima u drugom delu, oprobao je šut Strahinja Tanasijević nakon kornera Docića, ali je u i rival mogao do pogotka u 50. minutu, kada je Petrović bio prinuđen da potraži pomoć stative kako bi sprečio da lopta nakon udarca Kodžhanijazova završi u mreži.

Nastavili su da napadaju domaći, preko Nikole Čolića su imali sjajnu šansu, ali je Bajramov paradom zaustavio njegov šut nakon kontre, pet minuta pre kraja izblokiran je Jovanović, da bi poslednje dve šanse propustili Jovanović sa distance, odnosno Čolić u samoj završnici meča, i to jer je odlučio da centrira umesto da uputi udarac u izglednoj poziciji.

Umesto toga, nakon velikog broja promašaja pitanje pobednika biće rešeno za sedam dana u Azerbejdžanu.

Čukarički – Sumgait 0:0

Stadion: Čukarički; Sudija: Urs Šnajder (Švajcarska)

Čukarički: Petrović – Stevanović, Šapić, Tanasijević, Roganović – Mijailović, Docić – Savić (62. Čolić), Kovač (62. Kembel), Janković – Jovanović

Sumgait: Bajramov – Ahmadov, Badalov, Hagverdi, Kodžhanijazov, Nabijev (84. Nagijev) – Abdulazade (80. Turabov), Kačajev (90+2 Husejnov), Mustafajev, Sadikov – Gorbani (90+2 Mahmudov)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar