Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je pobedom nad Vojvodinom u 34. kolu Superlige Srbije, osvojila šampionsku titulu, četiri kola pre kraja prvenstva.

Crveno-beli su na taj način nastavlii dominaciju u srpskom fudbalu u poslednjih nekoliko godina.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da su novim peharom državnog šampiona, izabranici Dejana Stankovića, potvrdili da su najbolj u Srbiji, već su se upisali i u klupsku istoriju.

Naime, ovo je prvi put da je od osnivanja, Crvena zvezda uspela da veže četiri šampionske titule, što nije pošlo ni jednoj generaciji pre ove.

Tim iz Ljutice Bogdana je kroz svoju istoriju osvojio najviše titula u domaćem fudbalu, ali su tek u dva navrata pre ovog, imali niz od tri osvojene titule.

Prvi put se to desilo u periodu od 1967. do 1970. godine, a sledeća je to učinila tek ona slavna generacija, koja se oktila i peharom Kupa šampiona.

Zanimljivo je da je taj niz od tri titule mogao da bude i veći, ali je godinu dana pre početka serije, Vojvodina postala šampion Jugoslavije i uspela da se uglavi kao jedini prvak u tih pet sezona osim Zvezde.

Dugo je naš najtrofejniji klub čekao na novu seriju, a ona je započela dolaskom Vladan Milojevića na poziciju trenera, koji je uspeo da osvajanjem dve titule i prednošču na polusezoni prethodne godine stavi veliki pećat na ovaj rekord.

Treću titulu je kao trener zvanično osvojio Dejan Stanković, koji je došao na polusezoni, dok će četvrta biti samo njegovih ruku delo.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Iako je Crvena zvezda klub sa najviše trofeja, vlasnik najdužeg niza je najljući rival Partizan.

Crno-beli su apsolutnu dominaciju srpskim fudbalom u periodu od 2007. godine do 2013. godine krunisali sa šest titula prvaka države.

Partizan je samo u još jednom navratu imao niz od tri pehara prvaka, kada je postao šampion jugoslavije u periodu od 1960. do 1963. godine.

Tako će Zvezda u narednim godinama pokušati da nastavi niz i sruši i taj rekord.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare