Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 32. šampionsku titulu, minimalnom pobedom 1:0, nad Vojvodinom u meču 34. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli iz Beograda su četiri kola pre kraja overili titulu prvaka na svom stadionu, jer su sačuvali 12 bodova viška u odnosu na Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Dejana Stankovića je četvrti put uzastopno najbolji u državi i prvi put je u istoriji nanizala toliko titula.

Meč je rešen u 13. minutu kada je Siniša Saničanin zatresao svoju mrežu i otežao posao Vojvodini.

U nastavku meča gosti su na Marakani ostali s igračem manje zbog nesportskog starta Đorđa Đurića, pa su Beograđani protiv desetorice protivnika završili posao, mada je finiš meča doneo uzbuđenja.

Vojvodina je krenula bolje i već posle tridesetak sekundi umalo je šokirala tim Dejana Stankovića.

Šutirao je Miljan Vukadinović sa leve strane iskosa, unutrašnjim delom stopala, ali je Milan Borjan uspeo da reaguje.

Foto: Starsport

Loptu je samo odbio desno, gde se našao još jedan igrač Vojvodine, Zukić, pa je Borjan u nekoliko sekundi imao dve odlične odbrane.

U prvih desetak minuta bilo je nagoveštaja da će meč biti dinamičan i trčalo se dobro sa jedne strane na drugu.

Ben je dejstvovao po desnoj strani uz Gajića i baš sa te strane stigao je jedan koban centaršut.

Gajić je ubacio loptu po zemlji, Siniša Saničanin je katastrofalno reagovao, iako nije imao nikoga iza sebe od igrača Zvezde.

Foto: Starsport

Umesto da golman Simić pokupi loptu, Saničanin je uklizao nespretno i pogodio sopstvenu mrežu.

Uzbuđenja su od tog trenutka splasla. Zvezda je „davila“ loptu, Vojvodina se branila i to je potrajalo dvadesetak minuta.

Tek po isteku pola sata igre, Ben je posle odličnog dodavanja Falčinelija izašao sam ispred Simića, ali je golman Vojvodine uklizao i sačuvao mrežu.

Ubrzo je i Mirko Ivanić pokušao da šutira sa distance, a onda se u završnici prvog dela u šansi našao Petar Bojić.

Foto: Starsport

On je pred golom Zvezde dobio centaršut od Đurića, skočio je i gađao glavom odmah pored stative gola Zvezde, pa je na poluvremenu ostalo 1:0 za domaće.

Početak drugog poluvremena obeležila je nešto ofanzivnija igra Vojvodine, ali i žustrija u odbrani.

Ivanić je imao solidan pokušaj u 58. minutu, kada je lopta samo proletela tik iznad prečke gola Vojvodine.

Pobesnela je klupa Zvezde zbog oštrog starta Đurića nad Nikolićem u trenucima kada je Veljko trčao u kontri.

Foto: Starsport

Negodovao je i Dejan Stanković, dotrčao je Milan Borjan da bi se razračunao sa Đorđem Đurićem, a sudija Danilo Grujić je igraču Vojvodine pokazao direktan crveni karton.

Tempo je posle toga opao i jedva je vredan pomena pokušaj Vukadinovića iz 76. minuta kada je Borjan lagano odbranio. Probao je i Gemović na pragu 80. minuta.

Ništa od toga nije prošlo pored Milana Borjana, Mrkaić je u završnici umalo pogodio posle udarca glavom, ali je sa gol linije loptu izbacio  Nemanja Milunović, pa su Beograđani ispisali novu stranicu fudbalske istorije.

Zvezda posle pobede nad Vojvodinom ima 98 bodova na prvom mestu, Partizan ima 86, a do kraja crveno-beli igraju još protiv Rada, Zlatibora, Bačke i Metalca.

Zvezda – Vojvodina 1:0 (1:0)

Saničanin 13 ag

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Bez publike; Sudije: Danilo Grujić, Milovan Ristić, Dalibor Đurđević.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić, Petrović (od 73. Kanga), Sanogo, Ben (od 73. Vukanović), Nikolić (od 65. Srnić), Ivanić (od 81. Gobeljić), Falčineli (od 81. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

Vojvodina: N. Simić – Bralić, Saničanin, Đurić, Đorđević, Drinčić, Topić, Čović (od 46. Gemović), Zukić (od 46. V.Simić), Bojić, Vukadinović (od 88. Mrkaić). Trener: Nenad Lalatović.

Drugo poluvreme:

90+4 KRAJ! Zvezda je sačuvala prednost i postala je šampion 32. put

90′ Milunović je izbacio loptu sa gol-linije!

Pogodio bi Mrkaić koji je ušao kao zamena u finišu, ali je igrač Zvezde bio skoncentrisan. Završio je na zemlji posle sudara sa svojim saigračem Borjanom, ali se ubrzo pridigao.

80′ Dva pokušaja Vojvodine

Šutirao je Vukadinović, pa onda i Gemović u dva zasebna napada, siguran je bio Borjan kod Miljanovog šuta, ali Vojvodina nešto opasnija.

75′ Karton i za Srnića, nove izmene i malo dobre igre

Vidno je opao tempo posle izlaska Veljka Nikolića. Slavoljub Srnić je dobio javnu opomenu tek što je ušao na teren, a u međuvremenu je u igru ušao i Vukanović umesto Bena.

Foto: Starsport

66′ Dve izmene, Nikolić van terena

Nije ostao na terenu Veljko Nikolić, zamenio ga je Slavoljub Srnić, a izašao je i Bojić u ekipi Vojvodini, zamenio ga je Aranđel Stojković.

61′ Užasan, nesportski start Đurića, Vojvodina sa igračem manje

Isključenje za igrača Vojvodine zbog veoma oštrog starta na Veljku Nikoliću. Visoko je podigao nogu Đurić udario je po nogama Veljka Nikolića dok je ovaj pokušavao da istrči kontru i zaobiđe Đurića.

Sudija Grujić je pokazao crveni karton igraču Vojvodine, negodovao je Dejan Stanković, a Milan Borjan je dotrčao da se verbalno i fizički razračuna sa Đurićem. Situacija se smirila posle nekoliko minuta.

Foto: Starsport

58′ Opasan šut Ivanića!

Šutirao je iskosa sa ruba šesnaesterca igrač Zvezde i lopta je prozujala preko prečke gola Simića, a Zvezda je dobila korner.

51′ Žustriji start Voše, prvi žuti na meču

Vojvodina je nešto ofanzivnija nego u prvom delu. Bralić je prvi „požuteo“, a Zvezda je imala dve polušanse.

46′ Odmah šansa za Zvezdu

Iz prekida su probali crveno-beli sa Marakane da ugroze gol Vojvodine posle faula, odbranila se novosadska „stara dama“, pa ni posle kornera nije bilo opasnosti.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ Vojvodina imala dve dobre šanse, nije iskoristila nijednu, Zvezda vodi 1:0

Zvezda je imala jednu i nije je pretvorila u pogodak, pa se sve rezultatski svelo na kiks Siniše Saničanina u prvih 45 minuta.

44′ Au kakva šansa za Vošu!

Đurić je podigao loptu za Petra Bojića, ovaj je bio sam u petercu i glavom je šutirao pored stative gola Milana Borjana. Ne računajući onu priliku iz prvog minuta, ovo je bila najzrelija za Vojvodinu.

43′ Falčineli glavom s peterca

Teška pozicija za špica Zvezde, probao je glavom Falčineli i šutirao pored gola Vojvodine. Pre toga bio je i korner Zvezde pa je i treći put za desetak minuta bilo gužve pred golom Simića.

37′ Gužva u šesnaestercu Vojvodine

Moglo je da bude opasno po Vošu, u dva navrata je bilo karambola unutar njih 16 metara od gola Simića, ali su se oba puta gosti odbranili.

Foto: Starsport

33′ Šutira i Ivanić

Preko gola puca vezista Zvezde koji je namestio loptu i ciljao sa dvadesetak metara. Golman nije ni morao da reaguje.

31′ Najopasnija šansa za Zvezdu!

Falčineli je uposlio Bena sa desne strane u sredini na malom prostoru, momak sa Komorskih Ostrva je ostao sam ispred Simića, ali mu je prilikom prijema lopta malo pobegla. To je bilo dovoljno da Simić istrči i ukliza, pa skrati ugao i sačuva svoju mrežu.

29′ Vojvodina prešla pola

Dva napada Novosađana ne prolaze kroz poslednju liniju odbrane domaćeg tima, ali ohrabruje što su i igrači Vojvodine izašli malo napred i pokušavaju da napadnu preko Đurića.

25′ Pokušaj Nikolića

Slobodan udarac je dobila Crvena zvezda sredinom prvog poluvremena, Veljko Nikolić je namestio loptu i oko 25 metara od gola Vojvodine i šutirao je. Prebacio je živi zid novosadskog tima, ali je pogodio direktno u Simića.

Foto: Starsport

18′ Beograđani čuvaju loptu

Nema mnogo akcije posle gola Saničanina, uglavnom sada idu sporiji napadi Zvezde koje „davi“ loptu i polako organizuje svoje akcije.

13′ GOOOL! Zvezda vodi 1:0

Kakav kiks Saničanina! Gajić je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu po zemlji, Saničanin nije imao nikoga na leđima, pa je bez potrebe nespretno reagovao i sproveo loptu iza leđa Simića u sopstvenu mrežu.

7′ Dobar tempo

Vojvodina je imala jednu kontru koju je stopirao Radovan Pankov, dobro se trči s jednog na drugi kraj terena.

4′ Preti i Zvezda

Falčineli se našao u kaznenom prostoru, Ben je izveo korner, a golman Simić je reagovao.

1′ Odmah opasna šansa za Vojvodinu!

Dva šuta su uputili igrači Nenada Lalatovića posle samo 30 sekundi meča i dvaput je reagovao Milan Borjan koji je spasao svoj gol. Posle udarca Vukadinovića sa leve strane, golman Zvezde je odbio loptu desno, gde je bio još jedan igrač Voše i kanadski internacionalac je opet bio siguran.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar