Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u četvrtak od 21 čas odlučujuću utakmicu šestog kola grupne faze Lige Evrope protiv Brage u Portugalu.

Trener crveno-belih Dejan Stanković na put je poveo ukupno 21 fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

Na spisku putnika našli su se: Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Aleksandar Dragović, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Strahinja Eraković, Milan Rodić, Njegoš Petrović, Nenad Krstičić, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, Mirko Ivanić, Petar Stanić, El Fardu Ben, Aleksandar Katai, Rišairo Živković, Milan Pavkov i Marko Lazetić.

Na spisku nema Sekua Sanoga koji nije dovoljno spreman, a na njegovom mestu mogao bi da zaigra Slavoljub Srnić ili Njegoš Petrović.

Još uvek nije poznato koliko će tačno Sanogo biti van terena, ali po svemu sudeći mogao bi da propusti i mečeve Zvezde sa Radnikom i TSC-om u Superligi.

„Sanogo, sve smo pokušali, jednostavno ne ide, nije 100 odsto zalečio povredu i to je veliki hendikep za nas, svi znamo šta nam on donosi. Kad god on stigne da pohvata sve po sredini, mi smo napred bili opasni. Uspeli smo da vratimo Njegoša Petrovića, biće adekvatna zamena za Sanoga. Veljko Nikolić se vratio, trenirao je sa nama, ali neće putovati sa nama“, rekao je Stanković.

Osim pomenutih fudbalera, na spisku nema ni Filipa Falka, koji više nije u prvom planu kod trenera Stankovića, koji je ovu priliku iskoristio da iskritikuje italijanskog fudbalera.

„Falko neće putovati, ima neku povredu, mislim da bi morao da povede računa o sebi, posebno kada nam treba svaki igrač. Nekada treba stisnuti zube, ali to zavisi od karaktera. Sanogo je igrao sa pokidanim mišićem, Katai sa temperaturom, umalo se nije onesvestio. Tu se pravi razlika, neko ima karakter, neko nema. To su ti momenti kada neko stegne zube i reskira sebe zarad cele grupe. A ima neko ko nema, to i neće nikada imati“, istakao je Stanković.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na prvom mestu u grupi F sa 10 osvojenih bodova, Braga je na 9, Midtjiland na 8, a Ludogorec na 1. Crveno-beli su obezbedili evropsko proleće, a ishodi dve utakmice u četvrtak će dati odgovor na pitanje da li će Zvezda na proleće igrati u nokaut fazi Lige Evrope ili Lige konferencija.

BONUS VIDEO: Ovakvu partiju fudbala niste u životu videli

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar