zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Pre 31 godine je Crvena zvezda postala šampion sveta. Tog 8. decembra 1991. godine je Zvezda savladala Kolo Kolo sa 3:0 i tako osvojila trofej na Interkontinentalnom kupu.

Šest meseci ranije je Zvezda postala šampion Evrope nakon što je bolje izvela jedanaesterce protiv Olimpika iz Marseja u velikom finalu u Bariju (5:3).

PROČITAJTE JOŠ

Tim je na Nacionalnom stadionu u Tokiju sa klupe predvodio Vladica Popović, a najmlađi na tom susretu Vladimir Jugović odigrao je sjajno.

Postigao je golove u 19. i 58. minutu, a pobedu je golom zaokružio Darko Pančev u 72. minutu.

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

Zvezda je igrala sa igračem manje u drugom delu igre jer je isključen Savićević, a klub su i pre ovog takmičenja napustili Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović i Dragiša Binić.

Istorijski uspeh ostvarili su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Milorad Ratković, Vlada Stošić, Darko Pančev, Dejan Savićević i Siniša Mihajlović.

Do pre nekoliko godina je ovo bilo nezvanično takmičejne, ali je FIFA donela odluku da se Zvezdi pripiše svetska titula.

BONUS VIDEO Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar