Foto: Youtube/Printscreen

Omladinci Partizana savladali su Crvenu zvezdu na gostovanju u derbiju 9. kola Omladinske lige Srbije.

Strelci za crno-bele bili su Marko Milovanović u 32. i Janko Jevremović u 85. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos tome što su omladinci Crvene zvezde imali daleko više lopte u nogama u prvom poluvremenu, gosti su na odmor otišli da prednošću.

Prvo je Lazetić u petom minutu iz izgledne pozicije šutirao, ali je golman poslao loptu u korner, posle koga su centimetri delili Melentijevića da matira Mihajlovića. U sličnoj prilici kao i Lazetić se našao njegov parnjak u napadu – Kahvić kada je u 16. minutu posle dobro oduzete lopte Nikolašević i pasa Ćurića gađao sa desetak metara, međutim ponovo je golman gostiju dobro odbranio.

Udarci sa distance Stojanovića su propisno namučili Mihajlovića, kao i pokušaji Lazetića glavom, ali rezultat na semaforu se nije menjao. Sve do 32. minuta kada je Milovanović iskoristio dobar pas i matirao Marinkovića. Pomalo i neočekivano su gosti poveli, ali nije to obeshrabrilo pre svih Nikolaševića koji je bio najagilniji do kraja prvog poluvremena, premda je i Marinković dobro intervenisao posle šuta Baždara u 38. minutu.

Želeli su silno izabranici Marka Neđića da stignu do pogotka. Nanizao je Ćurić nekoliko igrača Partizana u 54. minutu, izmamio alplauze svih prisutnih na tribina, ali je Mihajlović paradom zaustavio loptu koja je išla u rašlje sa dvadesetak metara. Nešto slično je sedam minuta kasnije uradio i Mimović posle kombinacije sa Ćurićem, ali je Ilić blokirao to.

Nizali su se opasni napadi fudbalera Crvene zvezde pa je i Kahvić u 63. minutu šutirao iskosa sa leve strane, posle pasa Nikolaševića, ali je Mihajlović ponovo bio na visini zadatka. Pet minuta kasnije je i Lečić poslao pravu „bomba“ koja je završila tik iznad prečke.

Imao je i Marinković posla u 78. minutu kada je Vlahović posle kontre pretio, ali je čuvar Zvezde mreže refleksno reagovao i sjajno odbranio. Ipak, gosti su u 86. minutu udvostručili prednost preko Jevremovića, čime je postavljen konačan rezultat. Mogli su puleni Marka Neđića preko Bjelanovića da smanje u poslednjim trenucima meča, ali bez uspeha.

Posle ove pobede omladinci Partizana imaju 25 bodova na vrhu tabele ispred Crvene zvezde koja ima 21, ali i utakmicu manje.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar