Vladimir Vuletić i Miloš Vazura
Vladimir Vuletić i Miloš Vazura Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs/Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Vladimir Vuletić objasnio sistem poslovanja Miloša Vazure.

Javnost je prodrmala vest da se Partizan našao pred kaznom FIFA po kojoj neće moći da dovodi igrače naredna tri prelazna roka, a pretila je i suspenzija iz Evrope.

Razlog je bio neplaćeni dug Luganu za otkup ugovora Filipa Holendera, zbog kojeg je švajcarski klub tužio Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura najavio je da će sve biti sređeno i dug plaćen, a prema najnovijim informacijama to je uradio FSS.

O načinu na koji posluje Miloš Vazura govorio je i Vladimir Vuletić, nekadašnji potpredsednik Partizana.

Vuletić je ispričao o situciji sa kartama kada je Partizan u osmini finala Lige Evrope odmerio snage sa Viktorijom Plzenj. Nakon beogradskih 1:1, usledio je i revanš u Češkoj.

„Pred revanš sa Viktorijom Plzenj koji je igran u Pragu, bili smo suočeni sa zahtevom naših navijača kojih je tada bilo tri frakcije da se za svaku od njih obezbede karte. Česi su bili potpuno šokirani činjenicom da Partizan ima tri različite frakcije navijača koji moraju da budu raspoređeni na tri različite tribine i mi smo zbog toga trebovali karte u vrednosti od 150 hiljada evra“, objasnio je Vuletić.

On je objasnio kako je Miloš Vazura nakon toga klub uvalio u problem.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Nakon ove utakmice koja je završena porazom Partizana koji se nije plasirao u naredno kolo takmičenja, Miloš Vazura je jednostavno odlučio da te karte ne plati. Za njega to više nije bila obaveza koja je trebalo da bude ispoštovana prema Viktoriji Plzenj“.

Usledila je reakcija češkog kluba.

„Oni su nam uputili tri preteća mejla koje sam lično pročitao i gde se u poslednjem mejlu navodi da će se žaliti FIFA i da će ona doneti istu ovakvu odluku kao povodom sadašnje žalbe Lugana i da će Partian ostati bez prelaznih rokova“.

Vuletić je ipak kako kaže uspeo da izvadi stvar.

„Tek nakon toga i moje velike urgencije, Miloš Vazura je odličio da plati ovaj iznos. Ovde je reč o činjenici da on razmišlja o tome da se u Evropi niko neće ciganisati, za sto, dvesta, trista hiljada evra. On razmišlja da su to za druge klubove potpuno nebitni novci“.

Kako navodi Vuletić, klubovi van Srbije ne funkcionišu na taj način, a Partizanu prete novi problemi.

„Problem je u tome što drugi ljudi nisu Miloš Vazura, što je Švajcarac – Švajcarac, Čeh – Čeh, a Vazura jednostavno Vazura. Zbog toga smo doživeli ovu sudbinu koju sada imamo. Možda ćemo platiti, ali nakon toga pitanje je samo dana kada će Miloš Vazura proglasiti neki dug za nepostojeći i neće ga nikada platiti“, istako je Vuletić.

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je kumu za svadbu poklonio procenat od transfera igrača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare