Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana 2:0 u meču 18. kola Superlige Srbije.

Zvezda je uspela da se izdigne posle ubedljivog i bolnog poraza u Monaku i da nastavi da krstari ka glavnom cilju ove sezone – tituli.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije bilo lako kao što se možda očekivalo pošto je Mladost pokazala da ume da ugrozi njen gol, samo ne i da sprovede loptu u mrežu, što su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić iskoristili da reše meč u korist jesenjeg šampiona.

Crveno-beli su bolje otvorili meč, u završnici prvog dela igre malo prepustili „uzde igre“ rivalu, da bi u drugom poluvremenu odigrali koliko je potrebno do pogotka Ivanića kojim su rešili meč i osvojili svoj 47. bod i ostali na prvom mestu bar do proleća.

Zvezda je u prvih deset minuta već krenula da pritiska rivala i pokazala da je bolji protivnik.

Foto: Starsport

Osmanu Bukariju je poništen pogodak zbog ofsajda, kada je dobio pas na drugoj stativi i odatle savladao golmana gostiju već u petom minutu.

Lučanci su imali jedan udarac do desetog minuta, Aleksandar Pešić je posle centaršuta Iraklija Azarova promašio odličnu šansu i glavom poslao loptu preko prečke., da bi u 13. Zvezda povela sa 1:0.

Tada je Katai dobio pas od Aleksandra Pešića i nije mu bilo teško da je pored golmana nekako ugura u mrežu.

Pešić je do kraja poluvremena imao još jednu dobru šansu posle udarca glavom, dok je Mladost propustila dve dobre prilike.

U oba slučaja, Milan Bojović je imao dve opasne prilike da izjednači.

Prvo ga je blokirao Nemanja Milunović po isteku pola časa igre, a onda i u 44. minutu, u smiraj prvog poluvremena.

Tada je utrčao iz drugog plana, sačekao centaršut sa desnog krila i raspalio volejem preko prečke.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom Zvezde kojoj je poništen još jedan gol u 54. minutu, kada je Pešić napravio faul pre dodavanja za Kataija.

Gelor Kanga je probao svoj šut sa distance, a onda je dobio po nogama kramponom od Ivana Miloševića, kome je Momčilo Marković pokazao crveni karton u 51. minutu.

Ivanić je u 77. minutu duplirao prednost svog tima, kada mu se odbila lopta koju je Katai poslao u prečku.

Crnogorski reprezentativac je precizno šutirao sa preko 20 metara i pogodio od stative.

Mladost je svoju najbolju šansu imala preko Mirića u drugom poluvremenu kada je izašao skoro sam ispred Borjana i promašio.

Crveno-beli su do kraja meča uspeli da u nadoknadi stvore još jednu šansu koju nisu iskoristili pred golom Mladosti, ali nije ni bilo potrebe jer su još ranije štiklirali tri boda.

Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Mladost 2:0 (1:0)

(Katai 13, Ivanić 77)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Glavni sudija: Momčilo Marković; Pomoćnici: Radoičić, Novaković, Stamenković.

Crvena zvezda: Borjan – Azarov (od 69. Rodić), Dragović, Eraković, Milunović, Srnić (od 59. Mijatović), Kangva (od 67. Ivanić), Kanga, Katai, Bukari (od 67. Sanogo), Pešić; Trener: Miloš Milojević.

Mladost: Samčović – Baha, Bojović (od 84. Babić), Ćirković, Ješić, Jojić, Leković, Milošević, Mirić, Radivojević, Vesnić; Trener: Dragiša Žunić.


Crvena zvezda - Mladost 2:0 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar