Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Desetkovana povredama Crvena zvezda će izaći na megdan Gentu u 4. kolu Lige Evrope u četvrtak od 18.55.

Pre tri nedelje crveno-beli su u Beogradu srušili Belgijance (2:1), a novi trijumf bi im trasirao put u nokaut fazi pomenutog takmčenja.

Ipak, vraški težak posao očekuje Dejana Stankovića i njegove izabranike koji će protiv Genta biti lišeni usluga čak šestorice fudbalera, od kojih su većina udarne igle.

PROČITAJTE JOŠ

Neće biti Kataijeve magije protiv Genta jer je povređen, identičan slučaj je i sa Gelorom Kangom. Obojicu muči primicač. Gobeljić ima povredu lista, Milan Rodić je van stroja zbog koronavirusa, dok je zadnji vezni Sanogo suspendovan, dok je rovit i Željko Gavrić.

To je sve ceh zbog neverovatno gustog rasporeda koji je uslovila pandemija koronavirusa, što je i sam generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao.

Ipak, ni što što će crveno-beli biti desetkovani u Begiji u meču četvrtog kola grupe L, nije previše zabrinulo Zorana Filipovića, golgetera koji je u periodu od 1970. do 1980. godine predvodio napad Zvezde.

„Uvek je ta sledeća utakmica bitna, najbitnija, ali Zvezda ima lepu bodovnu zalihu da prođe grupu bez obzira na ishod meča sa Gentom. Stanković ima ogromne kadrovske probleme, jer mu fali veliki broj kvalitetnih igrača, koji su izneli ceo teret kvalifikacija, kasnije i mečeva u grupi. Nema dileme da će se osetiti odsustvo Kataija, Kange, Sanoga, ali Zvezda pošto ovo nije meč ‘biti il’ ne biti’, onda očekujem da igrači koji su manje igrali i ulazili s klupe, sada iskoriste šansu. Nemaju toliki pritisak, treba da izađu na teren rasterećeno, bez pritiska u glavama, i da odigraju najbolje što mogu“, istakao je Zoran Filipović u razgovoru za Nova.rs.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na konkretno pitanje da li Zvezda može da prezimi u Evropi, čovek koji je i kao trener vodio giganta s „Marakane“ u periodu od 2001. do 2003. godine, dao je potvrdan odgovor:

„Sigurno da može. Bez obzira na epilog meča u četvrtak u Belgiji, Zvezda može da završi kao prva ili druga u grupi. I te kako ima realne šanse za tako nešto. Moram da kažem i da ovih nula bodova što ima Gent, nije realno stanje stvari. Mislim da su Belgijanci uz Zvezdu najkvalitetnija ekipa u grupi. Videlo se to u Beogradu, bili su oslabljeni, a borili su se do samog kraja. Pokazali su da poseduju kvalitet kvantiteta“, završio je Filipović.

Činjenica je da je ovo prilika za Njegoša Petrovića, Spiridonovića i ostale rezerviste da se nametnu treneru Stankoviću i da pokažu da su najbolji kada je to Zvezdi najpotrebnije.

Grupa L, 4. kolo

četvrtak:

Gent – Crvena zvezda 18.55

Slovan Liberec – Hofenhajm 18.55

Foto: Printscreen/Sofascore

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar