Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, poručio je sa priprema na Divčibarama da će klub pokušati sve da i ove sezone zaigra u Ligi šampiona.

Šampiona Srbije očekuju kvalifikacije za aulazak u elitno takmičenje, biće znatno teže iz prostog razloga što se neće igrati po dve utakmice u jednoj rundi, već samo jedna.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Stanković kaže da u klubu pažljivo planiraju naredne korake.

„Uvek treba biti realan, Crvena zvezda zna svoje ciljeve. Ne možemo reći ‘Ne treba nam Liga šampiona, dovoljna nam je i Liga Evrope – ne’. Mi idemo na Ligu šampiona, ali treba neke stvari se poklope, videćemo i žreb kakav će biti. Dok postoji šansa, nećeno odustati“, poručio je Stanković za TV Prva.

On je apostrofirao da je jako teško igrati utakmice pred praznim tribinama.

„Fudbal se igra za publiku, ali ako je takva situacija, onda je zdravlje najbitnije. Ako se kvalifikacije budu igrale pred praznim tribinama, to može da bude problem, jer ‘Marakana’ stvarno pravi razliku i retko gde ima takav stadion. Ako ne budemo imali navijače na tribinama, znaćemo da su oni uz nas, ali ćemo morati da se naviknemo na novonastalnu situaciju“, dodao je strateg crveno-belih.

Na kraju, izrazio je i zadovoljstvo pojačanjima, Srđanom Spiridonovićem i povratnikom Aleksandrom Kataijem.

„Srđan se zajedno sa Kataijem uklopio fenomenalno, interesantan je igrač i profil koji navijači vole. Jak je na lopti, snalazi se na bilo kojoj poziciji u napadu, koristi obe noge. Biće prijatno iznenađenje. Sigurno će biti još pojačanja i radi se i na odlascima. Svaki dan sam u kontaktu sa Terzićem i Mrkelom, radimo i stvaramo, ima vremena do kraja prelaznog roka. Do 31. septembra ima vremena“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare