Foto: Starsport

Crvenu zvezdu i Partizan očekuju evropske premijere, crveno-beli u Beogradu dočekuju Bragu od 18.45 u Ligi Evrope, dok crno-beli na Kipru od 21 sat očekuje duel sa Anortozisom u prvom kolu Lige konferencija.

Beogradski klubovi će najpre započeti takmičenje u Evropi, a već u nedelju od 18 časova ih očekuje prvi ovosezonski „večiti derbi“. Biće ovo još jedan odličan pokazatelj gde se trenutno nalaze srpski klubovi pred direktan okršaj u Superligi Srbije.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, neće moći da računa na tri igrača koji su mogli da budu i deo startne postave. Sejduba Suma se još uvek nije oporavio od povrede protiv Santa Klare, a dodatno je stanje pogoršao nastupom za Gvineju.

PROČITAJTE JOŠ

Danila Pantića i dalje muči primicač, dok Nemanja Miletić tri i po meseca nije imao takmičarske mečeve, pa i dalje hvata pravu formu.

„Ne zanemarujemo činjenicu da iskustva naših klubova na Kipru minulih godina nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani. Sa poštovanjem, prvenstveno prema našem klubu, kao i evropskom takmičenju. Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede“, rekao je Stanojević.

Kiprani bi mogli da budu glavni rival crno-belima za izlazak iz grupe u kojoj je prvi favorit za prolaz Gent.

Ključ pobede crno-belih leži u zaustavljanju Amra Varde, levokrilnog napadača, dok će u napadu biti najbitnije da se probije Nikoloz Ninua. Oba igrača su stigla iz PAOK, pa će biti silno motivisani da pokažu sve kvalitete u Ligi konferencija.

Zvezda takmičenje u Ligi Evrope počinje protiv portugalske Brage, a neće moći da računa na Milana Pavkova koji je zablistao u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Ko sudi Zvezdi i Partizanu

Sudija iz Škotske Džon Biton biće glavni arbitar utakmice između fudbalera Crvene zvezde i Brage na startu grupne faze Lige Evrope, dok će na meču Partizana protiv Anortozisa debitovati Peter Kjesgard. Biton znak UEFA nosi od 2012. godine, a u avgustu 2017. sudio je meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope Partizan – Videoton, koji je završen bez golova. Utakmicu Lige Konferencija Anortozis – Partizan (četvrtak 21.00) sudiće mladi danski arbitar, meč u Nikoziji biće mu prvi u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Crveno-beli su do sada tri puta igrali protiv tima iz Portugala. U kvalifikacijama za Kup UEFA je Zvezda 2005. godine prošla dalje nakon dva remija (0:0, 1:1), dok je u sezoni 2007/2008. slavila u grupnoj fazi sa 2:0.

Dok je Zvezda u prvih sedam kola domaćeg prvenstva upisala šest pobeda i jedan remi, Braga se nalazi u promenljivoj formi.

Portugalci su upisali dve pobede, dva remija i jedan poraz, a dodatni problem je odsustvo Rikarda Horte, najboljeg fudbalera koji se ne zna kada će se vratiti na teren. Upravo zbog toga na stadionu „Rajko Mitić“ provejava optimizam da bi crveno-beli mogli da iznenade favorizovanog rivala i naprave važan korak ka proleću u Evropi.

Najvredniji deo tima je odbrana ispred koje nastupa Al Musrati, a tu su i Diogo Leite i Galeno, pa će Zvezda imati dodatne poteškoće da probije bedem Portugalaca.

Zvezda želi da nastavi niz dobrih rezultata i da drugu sezonu zaredom dođe do nokaut faze Lige Evrope, pa će zbog toga osluškivati i rezultat meča Midtjilanda i Ludogoreca koji se igra u istom terminu.

Trener Dejan Stanković će tako morati da pronađe pravu kombinaciju za duel sa portugalskim klubom, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da El Fardu Ben ovog puta igra u samom špicu.

LIGA EVROPE, F GRUPA, 1. KOLO

Crvena zvezda – Braga 18.45

Midtjiland – Ludogorec 18.45

LIGA KONFERENCIJA, B GRUPA, 1. KOLO

Flora – Gent 18.45

Anortozis – Partizan 21

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar