Crna Gora fudbal
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) odlučio je da se šampionat te zemlje, prekinut zbog pandemije koronavirusa, nastavi 30. maja mečevima 24. kola, a da poslednje kolo bude na programu 28. jula.

Mečevi baraža za popunu prve lige zakazani su za 3. i 8. avgust, dok će se u polufinalu Kupa, umesto po dve, igrati po jedna utakmica i to 23. jula, dok je finale planirano za 2. avgust, prenose Vijesti.

FSCG je naveo i da će klubovi do kraja godine, u skladu sa odlukom Međunarodnog fudbalskog borda, imati pravo da izvrše po pet izmena u tri zaustavljanja igre tokom meča.

Takođe, članovi Izvršnog odbora prihvatili su i predlog Izmena i dopuna Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, pa će klubovi umesto dosadašnjih sedam, imati devet rezervnih igrača.

Planirano je da klubovi koji se takmiče u Telekom 1. CFL za nastavak tekuće sezone dobiju finansijsku pomoć u iznosu od po 25.000 evra, dok će klubovima Druge lige biti uplaćeno po 15.000.

PROČITAJTE JOŠ

Izvšni odbor FSCG usvojio je i smernice za organizaciju mečeva tokom pandemije kojima se propisuju koraci za klubove i službena lica u organizaciji utakmica usmereni ka smanjenju rizika od inficiranja novim koronavirusom.

Izvršni odbor je podržao inicijativu Sindikata profesionalnih fudbalera koja se odnosi na važenje ugovora između igrača i klubova.

Prema predlogu Sindikata, svi ugovori koji ističu poslednjeg dana sezone prema originalno utvrđenom rasporedu ili čiji se istek podudara sa nastavkom takmičenja, treba da budu produženi do završetka sezone po novoutvrđenom kalendaru takmičenja.

Stupanje na snagu ugovora koji počinju da važe prvim danom nove sezone prema originalnom rasporedu pomeraju se za novi datum početka sezone.

Takođe, Izvršni odbor je podržao mišljenje Sindikata da se ne sme dozvoliti jednostrana izmena ugovora, već da se sve izmene ugovora koje se odnose na umanjenje zarada igrača moraju doneti sporazumno i u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar