Foto: Fudbalski savez Srbije

Na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije doneta je odluka da Superliga bude nastavljena 30. maja i biće odigrana još preostala četiri kola. Nema dodatanih sedam kola u plej-ofu i plej-autu.

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj su donete važne odluke za srpski klupski fudbal.

PROČITAJTE JOŠ

Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola.

Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.
Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije.

Slavisa Kokeza; Foto: Fudbalski savez Srbije

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.
Na predlog Sportskog sektora, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za odigravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) odigraju u novembarskom terminu.

Takođe, neće biti ispadanja, već će liga naredne sezone biti proširena na 18 klubova. Dva poslednjeplasirana tima boriće se u baražu za trećim i četvrtim iz Prve lige Srbije, dok će dva prvoplasirana automatski izboriti mesto u elitnom rangu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare