Stevan Jovetić, Foto: EPA-EFE/Annika Byrde

Reprezentacija Crne Gore je poražena od Norveške rezultatom 2:0 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru i time ostala bez šansi da se izbori makar i za baraž.

PROČITAJTE JOŠ

Strelac oba pogotka je bio Muhamed Elionusi u 29. minutu i šestom minutu nadoknade.

Norveška je od starta bila bolji rival i konstantno je napadala, a posle dve dobre intervencije golmana gostiju u 29. minutu je uspela da dođe do prednosti.

Posle duge lopte Pedersena, Standberg je glavom lepo spustio loptu Elionusiju koji iz neposredne blizine lako pogađa mrežu Crne Gore.

U 60. minutu Crna Gora je propustila veliku priliku za izjednačenje kada je Adam Marušić pobegao odbrani Norvežana i izašao je sam ispred golmana kojeg je uspeo da obiđe, ali mu je lopta u ključnom trenutku pobegla i prilika je otišla u nepovrat.

Crna Gora je do kraja napadala svim silama, ali nije uspela da dođe do izjednaenja, da bi u poslednjim trenucima meča usledila kontra i još jedan gol u režiji Mohameda Elionusija za konačnih 2:0.

U ostalim mečevima grupe G, Holandija je pobedila Gibraltar sa 6:0, dok je Letonija na svom terenu, poražena od Turske sa 2:1.

U narednom kolu, koje je na programu 13. novembra, snage će odmeriti Crna Gora i Holandija, Turska i Gibraltar, odnosno Norveška i Letonija.

BONUS VIDEO  Bajro Župić: Istina o „mercedesu“, tramvaju i dolasku u Partizan

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar