Ćiro Blažević, Foto: EPA/JOAO RELVAS

Proslavljeni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević teško je bolestan i to je otkrio posle poziva slovenačkog Sport kluba.

Blažević je pozvan da prokomentariše predstojeći meč između Slovenije i Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru (sedmi septembar, Split).

PROČITAJTE JOŠ:

„Nemam više šta da kažem, ne znam šta se dešava i teško mi je da pričam o tome. Nisam više interesantan“, kaže Blašević.

„Dragi prijatelji, Slovenci, naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene i ja volim vas, ali moram da vam kažem tužnu stvar. Ja sam veoma, veoma bolestan… Moram da kažem katolički pozdrav ‘zbogom’, žao mi je, ali veoma sam pesimističan“, dodao je 86-godišnji Ćiro, kome je opet dijagnostikovan rak.

Do sada je već dvaput pobeđivao opaku bolest, ali prema pisanju Sport kluba, više nema istu energiju i optimizam da se bori.

Njega su nakon toga pozvali i novinari Indeksa, za koje je rekao da mu čitava situacija ne prija, jer ga sad svi zovu.

„Uh, baš su me time uvalili u nevolje. Svi me sada zovu i pitaju kako sam. Lepo sam pričao s vašim slovenačkim kolegama, ali mislio sam da će oni to zadržati za sebe“, rekao je Blažević.

Kada se već stvar otrgla kontroli, objasnio je situaciju nešto detaljnije.

„Pojavio mi se recidiv karcinoma i sada je on okupirao nove regije. Proširio se na limfne žlezde. Prostata koju su mi izvadili bila je žarište“, ispričao je Blažević.

„Borim se i ne predajem se, uveren sam da će sve biti dobro“, dodao je u optimističnijem tonu čuveni trener.

Podsećamo, Ćiro je tokom duge i bogate karijere igrao za Dinamo, Sarajevo, Rijeku, Sion i Hajduk, a vodio je daleko više klubova i reprezentacija, uglavnom sa ovih prostora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar